De 5 dingen die je niet wist over…haaruitval

De 5 dingen die je niet wist over…haaruitval

BLOG | 9 oktober 2022

Een volle bos met gezond haar, dat is voor veel mensen een ideaalbeeld. Maar lang niet iedereen is daarmee gezegend. Je kunt op allerlei manieren problemen ervaren met je haar en hoofdhuid. Zo kennen de meeste mensen wel de veelvoorkomende kaalheid bij ouder wordende mannen. Maar kaalheid is echt niet alleen een mannenprobleem! Het kan ook om andere redenen én bij vrouwen voorkomen. Kaalheid wordt ook wel alopecia genoemd, en er bestaan verschillende varianten van. Bij Xanne’s Beautysalon vertellen we je er graag meer over.

haaruitval

1. Alopecia is een verzamelnaam voor kaalheid

Haaruitval en kaalheid zijn heel normaal. We kennen het vooral bij mannen, die na verloop van tijd steeds meer haar verliezen. Maar ook bij vrouwen en kinderen kan haaruitval en kaalheid voorkomen. We spreken van alopecia als verzamelnaam voor haaruitvalaandoeningen die in verschillende vormen kan voorkomen. De ernst van de haaruitval kan ook erg uiteenlopen.

2. Er zijn verschillende soorten alopecia

Zoals gezegd zijn er verschillende soorten alopecia.

3. De oorzaken kunnen uiteenlopen

Net zoals de verschillende types alopecia erg van elkaar verschillen, lopen oorzaken ook enorm uiteen. In sommige gevallen heeft het een psychische oorzaak, zoals depressie of veel overmatige stress. In veel gevallen ligt een lichamelijke oorzaak ten grondslag aan de klacht. Denk aan oorzaken zoals bepaalde eetgewoonten, een gebrek aan mineralen, medicijngebruik of erfelijkheid. Tegenwoordig horen we ook steeds vaker dat corona of vaccinaties een grote oorzaak zijn van haaruitval.

4. Er zijn manieren om haaruitval te voorkomen

Sommige oorzaken kun je tackelen door bepaalde aanpassingen te doen in je verzorging of gewoonten.

5. Goede hoofdhuidverzorging is erg belangrijk

Het haar en de hoofdhuid hebben er enorm veel baat bij als ze goed verzorgd worden. Wanneer je last hebt van kaalheid of uitvallende haren, kun je met een van onze specialisten in gesprek wat de best passende verzorging is voor jou. Zo werken we met een Mediscope, een speciale manier om jouw hoofdhuid- en haarproblemen in kaart te brengen. Op basis daarvan beoordelen we of we de problemen vanaf de buitenkant en/of de binnenkant kunnen aanpakken en stellen we eventueel een behandelplan voor thuis op.

Extra steuntje

Wanneer je last hebt van haaruitval, kan je dat erg onzeker maken. Daar hebben wij alle begrip voor en we zetten ons graag in je hierbij een steuntje in de rug te bieden. Ook bij andere huidproblemen kun je bij Xanne’s Beautysalon terecht. Neem gerust contact op voor meer informatie of om een afspraak te maken.

Deel dit bericht op:

Ook interessant voor jou

Een juweel onder de huidverzorging: GOUD!

Goud in huidverzorging? Hoe kan dat en wat doet het met jouw huid? We vertellen het in onze blog. Lees meer!

Lees verder

’Mijn droge huid is eindelijk verleden tijd’

Louise (32) kampte al lang met een droge huid. Niets hielp, tot ze bij Xanne’s Beautysalon kwam. Lees hier hoe het nu met haar gaat!

Lees verder

Do’s en don’ts rondom een verslapte huid!

Heb jij last van een verslapte huid? Geen zorgen, er zijn mogelijkheden om het te verbeteren. Maar weet wat je wel en niet moet doen! Lees hier alles erover.

Lees verder

jane iredale Foundation test

Vind jij het lastig om een goede foundation te vinden bij jouw huidsoort, huidconditie en huidskleur? Lees meer!

Lees verder

Mesotherapie: dit is wat je moet weten!

Heb jij al gehoord van mesotherapie? Dit is een toegankelijke en innovatieve techniek om huidveroudering te verminderen. Lees meer!

Lees verder

De feiten en fabels over acne op een rij

Acne is een veel voorkomend huidprobleem, waar ook veel informatie over te vinden is. Dit zijn de feiten en fabels op een rijtje!

Lees verder

Xanne’s advies: zo verbeter je beschadigd haar

Weet jij hoe je beschadigd haar kunt herstellen? Xanne geeft je graag advies! In dit blogartikel lees je het complete advies.

Lees verder

Minder haargroei, meer zelfvertrouwen!

Haargroei is natuurlijk, maar soms ook ongewenst. Ook Nina was haar haargroei meer dan zat. De IPL-SHR-behandeling bood uitkomt. Lees meer!

Lees verder

Permanente make-up? Kies verstandig!

Zit jij na te denken om permanente make-up te laten zetten? Deze tips zijn nuttig om een goede keuze te kunnen maken! Lees hier meer.

Lees verder

Ervaringen

Mijn huid reageert altijd al erg heftig op producten. Na de eerste Bioface Lifting behandeling moest mijn huid behoorlijk wennen. Maar na advies en het behandelplan van Xanne werd mijn huid steeds rustiger en oogde verzorgde en stralender. Mijn doel..

- Gretha Meibos

Ik zou de Bodyscan aanbevelen bij anderen, want het is een goede check, maar bespreek het goed, want er komt veel informatie op je af. Ik zou over een jaar nog weleens willen kijken hoe het er dan voor staat. Eerst verder rustig herstellen en doorgaan met wat ik al doe.

- Annemarie

In 1 behandeling je haar weg werkt helaas niet zo, maar na een paar IPL-behandelingen met tussenpozen van 6 weken werd het resultaat steeds meer zichtbaar. De donkere haren verdwenen als sneeuw voor de zon en ik had het gewenste resultaat.

- René

Het duurde heel wat behandelingen voordat het effect had en de haren verdwenen, maar het resultaat mag er zijn! Geen huidirritaties meer en bijna geen haartjes meer te zien. Ik zou het iedereen aanraden om op een pijnloze manier van je ongewenste haargroei af te komen. Wat een gemak!

- Franciska

Ik had eerst heel erg last van een soort eczeem op mijn hoofdhuid. Toen heb ik bij Aline een hoofdhuidcontrole gehad met de Mediscope. Het advies gaat dus verder dan alleen in de salon.

- Marjan

Op dit moment doe ik de mesotherapie en XO Cell Plasma streaming om en om, en ik ben zeer content met het resultaat. Xanne is altijd bezig met vernieuwing op het gebied van huidverbetering, anti-aging en voedingsadviezen, en dit vind ik zo fijn aan haar.

- Ramona

Als je eenmaal jane iredale hebt geprobeerd, wil je nooit meer iets anders. Ik ben zelf echt verkocht en ik schaf geen ander soort make-up meer aan. Mijn huid verdraagt dit zó goed!

- Ramona

Xanne is een vakvrouw en weet waar ze het over heeft! Een bijzondere salon, die van alle markten thuis is. Zeker een aanrader!

- Lennard

Ik kom altijd bij Xanne of Aline te knippen. Dat bevalt mij erg goed, anders kwam ik toch niet weer. En ze heeft mij van mijn schilfers op mijn hoofd afgeholpen.

- Lennard

Ik ben sinds een aantal jaren klant bij Xanne. Zowel bij de kapsalon als de schoonheidsbehandelingen. Dit bevalt zeer goed. Xanne luistert goed naar wensen van de klant. En ze knipt natuurlijk goed! Zeer tevreden.

- Ymkje

Xanne’s Beautysalon, de enige salon waar ik vol. zelfvertrouwen weer naar buiten loop als ik er ben geweest.
Xanne luistert, geeft advies wanneer ik daar om vraag en pas als echt duidelijk is wat er moet gebeuren gaat ze aan de slag! Xanne neemt dus echt de tijd in de voorbereiding. Erg prettig! Ze neemt echt de tijd voor mij en zorgt altijd weer voor een top resultaat met de juiste producten, wat er voor zorgt dat ik graag terug kom! Bedankt Xanne.

- Ineke

Al lange tijd zat ik er tegenaan te hikken dat het toch eens tijd werd om met regelmaat een schoonheidsspecialiste te gaan bezoeken. Ik liep tegen de vijftig en mijn huid werd minder en mijn rimpels meer. Ik kon geen salon vinden die bij mij past. De schoonheidsspecialistes zaten zelf vaak onder de make-up en/of ze deden erg gemaakt. Ik voel me daar niet bij thuis. Nu heb ik sinds anderhalf jaar Xanne; wat een verademing. Eerlijk advies, geweldige producten voor thuis, geen opdringerige verkooptrucjes en, niet geheel onbelangrijk, mijn huid is flink opgeknapt. Xanne is heel professioneel en een lieve schat. De behandelingen zijn een feestje!

- Marguérite

VRAAG ONS GRATIS
MAGAZINE AAN!

Heb jij ons eigen magazine al gelezen? Hij
staat boordevol (huid)tips, producten en
ervaringsverhalen. Vraag hem hier gratis aan!