De 5 beste (?) tips tegen pigmentvlekken

De 5 beste (?) tips tegen pigmentvlekken

BLOG | 9 februari 2023

Hoe krijg ik mijn pigmentvlekken weg? Als we Google automatisch laten aanvullen, zien we dat mensen rondom pigmentvlekken vooral zoeken op deze vraag. Logisch, pigmentvlekken ontsieren jouw mooie gezicht. En daar heb je geen zin in! Vervolgens wordt er een trits aan meer en minder zinvolle tips gedeeld. Maar welke werken nu echt? We nemen de meest gezochte tips op Google één voor één door.

pigmentvlekken

Citroen is goed tegen pigmentvlekken

Een ouderwetse en gemakkelijke oplossing: citroen smeren op de huid met pigmentvlekken. Het doel is de huid te bleken, zodat deze weer egaal wordt. Maar citroen of citroensap onverdund op de huid aanbrengen is geen goed idee. Citroensap is een zuur. Zuren verdunnen de huid. Hierdoor kan de zon makkelijker indringen in de huid, en ontstaat er sneller pigmentatie. Dat gaat behoorlijk tegen het doel in! Als je al effect zou zien, is dit waarschijnlijk van zeer tijdelijke aard.

Appelazijn maakt de huid egaal

Appelazijn is een waar trendproduct. Het zou goed zijn voor je haar, tegen roos, en voor de vlekkerige huid. Maar hierbij geldt hetzelfde als voor de citroen: niet doen. Zeker niet onverdund, om de huid niet te irriteren. Het idee achter appelazijn en citroen zit overigens wel wat in. Door het zure product zou je de huid kunnen exfoliëren (diep reinigen). Hierdoor laten dode huidcellen los en maakt je huid nieuwe cellen aan. Pigmentvlekken worden daardoor minder. In de winter is dit een goed idee, maar in de zomer minder. Dan wil je de huid niet verdunnen.

Peelings zijn een goed idee

Een echte peeling bevat verschillende werkstoffen en een zuurgraad die beter past bij gebruik op de huid. Begin je met peelingen, bouw het dan rustig op. Vraag om advies bij de huidspecialist, want de ene huid heeft een intensievere peeling nodig dan de andere huid. Huidadvies is bij ons altijd gratis. Of kies voor een peeling in de salon. Microdermabrasie of biopeeling zijn bijvoorbeeld effectief.

Vitamines zijn belangrijk tegen pigmentvlekken

Een gezonde huid heeft vitamines nodig, net als de rest van je lichaam. Dit klopt dus zeker! Bepaalde vitamines bevatten de zuren die nodig zijn voor het exfoliërende effect dat hierboven beschreven staat. Ze werken zowel van binnenuit als van buitenaf, wanneer je de juiste pure vitamines gebruikt. Let dus op of jouw product een of meerdere van deze vitamines bevat. Even op een rij:

Voor een goede balans in vitaminen en zuren in de producten die je gebruikt, is het slim advies in te winnen van de huidspecialist.

Pigmentvlekkencrèmes werken niet

Veel hits op Google komen hierop neer. Dit klopt deels wel en deels niet. Veel crèmes en smeersels halen inderdaad niets uit. Dat komt doordat veel middeltjes niet de hoeveelheid werkstoffen bevatten die nodig zijn voor een effectieve werking. Veel producten zijn groot moleculair. Dat betekent dat de moleculen niet diep in de huid komen. Een drogistmedewerker weet niet wat bepaalde werkstoffen in de diepte van de huid kunnen doen. Een huidspecialist wel. Wij werken met producten die klein moleculair zijn. Hierdoor kom je wel in de diepte. Pigment is wel een moeilijk huidprobleem en vereist veel consequentheid in de behandelingen, vitamines en productgebruik.

Breng ingrediënten ín de huid, niet erop

Tot slot een tip die de meeste mensen niet direct terugvinden in hun online zoektocht – onterecht! Om een mooie, egale huid te krijgen is het belangrijk de werkstoffen die we eerder noemden diep in de huid te brengen. Vaak werken we oppervlakkig, maar dat heeft niet altijd voldoende effect. Door middel van een behandeling als mesotherapie kan de huidspecialist ervoor zorgen dat de ingrediënten diep de huid indringen.

Persoonlijk advies

Heb jij last van pigmentvlekken waar je vanaf wilt, en heb je al van alles geprobeerd? Dan is het tijd om een persoonlijk advies in te winnen. We denken graag met je mee! Neem gerust contact op voor meer informatie of een afspraak.

Deel dit bericht op:

Ook interessant voor jou

Een juweel onder de huidverzorging: GOUD!

Goud in huidverzorging? Hoe kan dat en wat doet het met jouw huid? We vertellen het in onze blog. Lees meer!

Lees verder

’Mijn droge huid is eindelijk verleden tijd’

Louise (32) kampte al lang met een droge huid. Niets hielp, tot ze bij Xanne’s Beautysalon kwam. Lees hier hoe het nu met haar gaat!

Lees verder

Do’s en don’ts rondom een verslapte huid!

Heb jij last van een verslapte huid? Geen zorgen, er zijn mogelijkheden om het te verbeteren. Maar weet wat je wel en niet moet doen! Lees hier alles erover.

Lees verder

jane iredale Foundation test

Vind jij het lastig om een goede foundation te vinden bij jouw huidsoort, huidconditie en huidskleur? Lees meer!

Lees verder

Mesotherapie: dit is wat je moet weten!

Heb jij al gehoord van mesotherapie? Dit is een toegankelijke en innovatieve techniek om huidveroudering te verminderen. Lees meer!

Lees verder

De feiten en fabels over acne op een rij

Acne is een veel voorkomend huidprobleem, waar ook veel informatie over te vinden is. Dit zijn de feiten en fabels op een rijtje!

Lees verder

Xanne’s advies: zo verbeter je beschadigd haar

Weet jij hoe je beschadigd haar kunt herstellen? Xanne geeft je graag advies! In dit blogartikel lees je het complete advies.

Lees verder

Minder haargroei, meer zelfvertrouwen!

Haargroei is natuurlijk, maar soms ook ongewenst. Ook Nina was haar haargroei meer dan zat. De IPL-SHR-behandeling bood uitkomt. Lees meer!

Lees verder

Permanente make-up? Kies verstandig!

Zit jij na te denken om permanente make-up te laten zetten? Deze tips zijn nuttig om een goede keuze te kunnen maken! Lees hier meer.

Lees verder

Ervaringen

Mijn huid reageert altijd al erg heftig op producten. Na de eerste Bioface Lifting behandeling moest mijn huid behoorlijk wennen. Maar na advies en het behandelplan van Xanne werd mijn huid steeds rustiger en oogde verzorgde en stralender. Mijn doel..

- Gretha Meibos

Ik zou de Bodyscan aanbevelen bij anderen, want het is een goede check, maar bespreek het goed, want er komt veel informatie op je af. Ik zou over een jaar nog weleens willen kijken hoe het er dan voor staat. Eerst verder rustig herstellen en doorgaan met wat ik al doe.

- Annemarie

In 1 behandeling je haar weg werkt helaas niet zo, maar na een paar IPL-behandelingen met tussenpozen van 6 weken werd het resultaat steeds meer zichtbaar. De donkere haren verdwenen als sneeuw voor de zon en ik had het gewenste resultaat.

- René

Het duurde heel wat behandelingen voordat het effect had en de haren verdwenen, maar het resultaat mag er zijn! Geen huidirritaties meer en bijna geen haartjes meer te zien. Ik zou het iedereen aanraden om op een pijnloze manier van je ongewenste haargroei af te komen. Wat een gemak!

- Franciska

Ik had eerst heel erg last van een soort eczeem op mijn hoofdhuid. Toen heb ik bij Aline een hoofdhuidcontrole gehad met de Mediscope. Het advies gaat dus verder dan alleen in de salon.

- Marjan

Op dit moment doe ik de mesotherapie en XO Cell Plasma streaming om en om, en ik ben zeer content met het resultaat. Xanne is altijd bezig met vernieuwing op het gebied van huidverbetering, anti-aging en voedingsadviezen, en dit vind ik zo fijn aan haar.

- Ramona

Als je eenmaal jane iredale hebt geprobeerd, wil je nooit meer iets anders. Ik ben zelf echt verkocht en ik schaf geen ander soort make-up meer aan. Mijn huid verdraagt dit zó goed!

- Ramona

Xanne is een vakvrouw en weet waar ze het over heeft! Een bijzondere salon, die van alle markten thuis is. Zeker een aanrader!

- Lennard

Ik kom altijd bij Xanne of Aline te knippen. Dat bevalt mij erg goed, anders kwam ik toch niet weer. En ze heeft mij van mijn schilfers op mijn hoofd afgeholpen.

- Lennard

Ik ben sinds een aantal jaren klant bij Xanne. Zowel bij de kapsalon als de schoonheidsbehandelingen. Dit bevalt zeer goed. Xanne luistert goed naar wensen van de klant. En ze knipt natuurlijk goed! Zeer tevreden.

- Ymkje

Xanne’s Beautysalon, de enige salon waar ik vol. zelfvertrouwen weer naar buiten loop als ik er ben geweest.
Xanne luistert, geeft advies wanneer ik daar om vraag en pas als echt duidelijk is wat er moet gebeuren gaat ze aan de slag! Xanne neemt dus echt de tijd in de voorbereiding. Erg prettig! Ze neemt echt de tijd voor mij en zorgt altijd weer voor een top resultaat met de juiste producten, wat er voor zorgt dat ik graag terug kom! Bedankt Xanne.

- Ineke

Al lange tijd zat ik er tegenaan te hikken dat het toch eens tijd werd om met regelmaat een schoonheidsspecialiste te gaan bezoeken. Ik liep tegen de vijftig en mijn huid werd minder en mijn rimpels meer. Ik kon geen salon vinden die bij mij past. De schoonheidsspecialistes zaten zelf vaak onder de make-up en/of ze deden erg gemaakt. Ik voel me daar niet bij thuis. Nu heb ik sinds anderhalf jaar Xanne; wat een verademing. Eerlijk advies, geweldige producten voor thuis, geen opdringerige verkooptrucjes en, niet geheel onbelangrijk, mijn huid is flink opgeknapt. Xanne is heel professioneel en een lieve schat. De behandelingen zijn een feestje!

- Marguérite

VRAAG ONS GRATIS
MAGAZINE AAN!

Heb jij ons eigen magazine al gelezen? Hij
staat boordevol (huid)tips, producten en
ervaringsverhalen. Vraag hem hier gratis aan!