’Mijn droge huid is eindelijk verleden tijd’

’Mijn droge huid is eindelijk verleden tijd’

BLOG | 9 maart 2024

Je lichaam bestaat grotendeels uit vocht. Het is essentieel voor het functioneren van je lichaam. Vocht zorgt bijvoorbeeld voor het transport van voedingsstoffen en voor smering van gewrichten. Ook voor je huid is vocht onmisbaar. Maar het is niet slechts een kwestie van voldoende water drinken. Louise (32) had last van een droge huid. Daar bleken verschillende oorzaken achter schuil te gaan.

Droge huid

In de familie

Louise vertelt: ‘Ik weet dat een droge huid in de familie zit. Mijn moeder en zus hebben er ook last van. Ik had ooit gelezen dat het komt door een zwakke lipidenlaag en een tekort aan olie in de huid. Ik kampte altijd met droge plekken en irritante schilfers. Na het douchen voelde ik mijn huid het ergst. Ik werk in de gehandicaptenzorg, dus ik douche elke dag. Dat is fijn voor mijn hygiëne, maar minder voor mijn huid. Die trok ontzettend na een warme douche en de jeuk was ook ondraaglijk.’

Laks

‘Om eerlijk te zijn was ik, ondanks mijn klachten, erg laks met het verzorgen van mijn huid. Ik ging altijd naar een lokale drogist en haalde producten van hun eigen merk die geschikt waren voor een droge huid. Deze waren goedkoop en ik geloofde alles wat er op het etiket werd beloofd. Maar eigenlijk had ik geen flauw benul wat mijn huid daadwerkelijk nodig had. De producten maakten in ieder geval weinig verschil, wat ik ook probeerde.’

Belletje wagen

‘Per toeval kwam ik Xanne’s Beautysalon tegen op internet. Nieuwsgierig dat ik was, bekeek ik haar website. Contact opnemen kon altijd, dus ik besloot een belletje te wagen. Ik kreeg Xanne aan de lijn en het gesprek was enorm fijn en nuttig. Ze wilde mij niks aansmeren, maar echt helpen. Daarom stelde ze een gratis intakegesprek voor. Tijdens dit intakegesprek bekeek ze mijn huid grondig en het was al snel duidelijk dat ze mij kon helpen met mijn droge huid.’

Droge huid verbeteren

Huidspecialist Xanne legt uit: ‘De droge huid van Louise was er één uit het boekje. Door een schaarse vochtvoorraad en een tekort aan huidvetten, raakte haar huid uit balans. Daarom was er eerst een diepwerkende behandeling nodig. We besloten te gaan voor hydrodermabrasie en een anti-stress masker. Naast de behandeling was er gerichte huidverzorging voor thuis nodig. Want de verkeerde huidverzorging van Louise zorgde juist voor ergere klachten.’  

Xanne’s advies

‘Ik adviseerde een milde reiniging, en aloë-gel met veel vocht en een klein-moleculaire olie waarbij de lipiden tot diep in de huid doordringen. Ook raadde ik Louise aan een speciale moisturizer te gebruiken die zowel voor meer talgaanmaak als meer vocht in de huidlagen zorgt, en een eindcrème die voorkomt dat de bovenste huidlaag vocht verliest. Op deze manier werken we aan optimale huidverzorging in meerdere huidlagen. En natuurlijk de Aloë Vita Drank om van binnenuit extra te hydrateren.’

Het resultaat

Het uitgebreide advies heeft zijn vruchten afgeworpen voor Louise: ‘Ik heb me er braaf aan gehouden en het resultaat liegt er niet om. Dit was echt precies wat mijn huid nodig had!’

Deel dit bericht op:

Ook interessant voor jou

Do’s en don’ts rondom een verslapte huid!

Heb jij last van een verslapte huid? Geen zorgen, er zijn mogelijkheden om het te verbeteren. Maar weet wat je wel en niet moet doen! Lees hier alles erover.

Lees verder

jane iredale Foundation test

Vind jij het lastig om een goede foundation te vinden bij jouw huidsoort, huidconditie en huidskleur? Lees meer!

Lees verder

Mesotherapie: dit is wat je moet weten!

Heb jij al gehoord van mesotherapie? Dit is een toegankelijke en innovatieve techniek om huidveroudering te verminderen. Lees meer!

Lees verder

De feiten en fabels over acne op een rij

Acne is een veel voorkomend huidprobleem, waar ook veel informatie over te vinden is. Dit zijn de feiten en fabels op een rijtje!

Lees verder

Xanne’s advies: zo verbeter je beschadigd haar

Weet jij hoe je beschadigd haar kunt herstellen? Xanne geeft je graag advies! In dit blogartikel lees je het complete advies.

Lees verder

Minder haargroei, meer zelfvertrouwen!

Haargroei is natuurlijk, maar soms ook ongewenst. Ook Nina was haar haargroei meer dan zat. De IPL-SHR-behandeling bood uitkomt. Lees meer!

Lees verder

Permanente make-up? Kies verstandig!

Zit jij na te denken om permanente make-up te laten zetten? Deze tips zijn nuttig om een goede keuze te kunnen maken! Lees hier meer.

Lees verder

BIAB of gelpolish: alle misvattingen op een rijtje!

BIAB of gelpolish: weet jij eigenlijk wat hierover waar is? In dit artikel worden alle misvattingen over de behandelingen opgehelderd!

Lees verder

Een lashlift? Weet wat je wel en niet moet doen!

Weet jij wat je moet doen na een lashlift? In dit artikel lees je de do’s en dont’s op gebied van deze behandeling!

Lees verder

Ervaringen

Mijn huid reageert altijd al erg heftig op producten. Na de eerste Bioface Lifting behandeling moest mijn huid behoorlijk wennen. Maar na advies en het behandelplan van Xanne werd mijn huid steeds rustiger en oogde verzorgde en stralender. Mijn doel..

- Gretha Meibos

Ik zou de Bodyscan aanbevelen bij anderen, want het is een goede check, maar bespreek het goed, want er komt veel informatie op je af. Ik zou over een jaar nog weleens willen kijken hoe het er dan voor staat. Eerst verder rustig herstellen en doorgaan met wat ik al doe.

- Annemarie

In 1 behandeling je haar weg werkt helaas niet zo, maar na een paar IPL-behandelingen met tussenpozen van 6 weken werd het resultaat steeds meer zichtbaar. De donkere haren verdwenen als sneeuw voor de zon en ik had het gewenste resultaat.

- René

Het duurde heel wat behandelingen voordat het effect had en de haren verdwenen, maar het resultaat mag er zijn! Geen huidirritaties meer en bijna geen haartjes meer te zien. Ik zou het iedereen aanraden om op een pijnloze manier van je ongewenste haargroei af te komen. Wat een gemak!

- Franciska

Ik had eerst heel erg last van een soort eczeem op mijn hoofdhuid. Toen heb ik bij Aline een hoofdhuidcontrole gehad met de Mediscope. Het advies gaat dus verder dan alleen in de salon.

- Marjan

Op dit moment doe ik de mesotherapie en XO Cell Plasma streaming om en om, en ik ben zeer content met het resultaat. Xanne is altijd bezig met vernieuwing op het gebied van huidverbetering, anti-aging en voedingsadviezen, en dit vind ik zo fijn aan haar.

- Ramona

Als je eenmaal jane iredale hebt geprobeerd, wil je nooit meer iets anders. Ik ben zelf echt verkocht en ik schaf geen ander soort make-up meer aan. Mijn huid verdraagt dit zó goed!

- Ramona

Xanne is een vakvrouw en weet waar ze het over heeft! Een bijzondere salon, die van alle markten thuis is. Zeker een aanrader!

- Lennard

Ik kom altijd bij Xanne of Aline te knippen. Dat bevalt mij erg goed, anders kwam ik toch niet weer. En ze heeft mij van mijn schilfers op mijn hoofd afgeholpen.

- Lennard

Ik ben sinds een aantal jaren klant bij Xanne. Zowel bij de kapsalon als de schoonheidsbehandelingen. Dit bevalt zeer goed. Xanne luistert goed naar wensen van de klant. En ze knipt natuurlijk goed! Zeer tevreden.

- Ymkje

Xanne’s Beautysalon, de enige salon waar ik vol. zelfvertrouwen weer naar buiten loop als ik er ben geweest.
Xanne luistert, geeft advies wanneer ik daar om vraag en pas als echt duidelijk is wat er moet gebeuren gaat ze aan de slag! Xanne neemt dus echt de tijd in de voorbereiding. Erg prettig! Ze neemt echt de tijd voor mij en zorgt altijd weer voor een top resultaat met de juiste producten, wat er voor zorgt dat ik graag terug kom! Bedankt Xanne.

- Ineke

Al lange tijd zat ik er tegenaan te hikken dat het toch eens tijd werd om met regelmaat een schoonheidsspecialiste te gaan bezoeken. Ik liep tegen de vijftig en mijn huid werd minder en mijn rimpels meer. Ik kon geen salon vinden die bij mij past. De schoonheidsspecialistes zaten zelf vaak onder de make-up en/of ze deden erg gemaakt. Ik voel me daar niet bij thuis. Nu heb ik sinds anderhalf jaar Xanne; wat een verademing. Eerlijk advies, geweldige producten voor thuis, geen opdringerige verkooptrucjes en, niet geheel onbelangrijk, mijn huid is flink opgeknapt. Xanne is heel professioneel en een lieve schat. De behandelingen zijn een feestje!

- Marguérite

VRAAG ONS GRATIS
MAGAZINE AAN!

Heb jij ons eigen magazine al gelezen? Hij
staat boordevol (huid)tips, producten en
ervaringsverhalen. Vraag hem hier gratis aan!