Veel huidschilfers in je haar? Tijd om de juiste oorzaak te vinden

Veel huidschilfers in je haar? Tijd om de juiste oorzaak te vinden

BLOG | 10 maart 2022

Je kunt er eigenlijk geen enkel donker kledingstuk meer door dragen. Voor je het weet zit je donkere shirt weer helemaal onder de huidschilfers. Eventjes aan je haren zitten, zorgt ervoor dat er weer een paar naar beneden dwarrelen. Wat kun je doen wanneer je last hebt van veel huidschilfers op je hoofdhuid? Xanne’s Beautysalon helpt je de oorzaak te vinden en deze aan te pakken, zodat het probleem snel minder wordt.

huidschilfers

Jeuk en irritatie op je hoofdhuid

Iedere keer wanneer je jouw hand door je haar haalt, dwarrelen de huidschilfers weer naar beneden.  De schilfers zorgen voor steeds meer jeuk, maar krabben probeer je zo min mogelijk te doen: dit kan je huid nog verder beschadigen! Daarnaast kunnen de schilfers ook voor anderen zichtbaar zijn in je haar en op je kleren. Je krijgt het gevoel dat je steeds moet opletten… zouden ze het kunnen zien?

Mogelijke oorzaken van de schilfers

Er zijn verschillende oorzaken van deze schilfers. Vaak worden de schilfers ‘roos’ genoemd. Dit is niet altijd terecht. Roos is een specifieke huidconditie. Wanneer je last hebt van roos, delen de cellen in de hoofdhuid zich sneller, waardoor je ook meer dode huidcellen krijgt die loslaten. Dat zie je terug in de losse velletjes die uit je haar vallen. 

Er zijn meer oorzaken die tot huidschilfers kunnen leiden. De huid kan beschadigd zijn. Ofwel door irritatie (bij bijvoorbeeld een gevoelige huid) of een huidprobleem zoals psoriasis en eczeem. Ook kan het gebruik van verkeerde producten leiden tot schilfers, bijvoorbeeld bij een teveel aan parfum of plastic. 

Wat is de oorzaak van de huidschilfers?

Wanneer je veel last hebt van huidschilfers en een oplossing zoekt, blijkt er van alles mogelijk te zijn. Je eerste ingeving is misschien om anti-roosshampoo te gaan gebruiken. Dat lost het probleem alleen lang niet altijd op. Soms wordt het probleem zelfs erger, omdat je huid slecht tegen dit type producten kan. Het kan dan nodig zijn om shampoo te gebruiken die pH-neutraal is en weinig toegevoegde stoffen bevat. Om te weten wat geschikt is bij jouw probleem, kun je het beste naar een gespecialiseerde kapper of hoofdhuidspecialist gaan. De kapper bij Xanne’s Beautysalon helpt je hier graag bij.

Wist je dat maar liefst 90% van de mensen ooit te maken krijgt met een hoofdhuidprobleem? Het is dus helemaal niet gek om hier hulp bij te zoeken. 

De huid 200 keer vergroot

Om de juiste behandeling te geven, is het belangrijk om eerst de juiste oorzaak te vinden. Dit doen we in Xanne’s Beautysalon door eerst de huid te onderzoeken met een Mediscoop. Dit apparaat vergroot de hoofdhuid tot wel 200 keer. Hiermee sporen we dus nauwkeurig het probleem op en in veel gevallen ook de oorzaak. Wanneer we de oorzaak hebben gevonden, is de eerste stap gezet. Vervolgens maken we een persoonlijk behandelplan om de aandoening te verhelpen.

Reinigen, verbeteren, verzorgen

De behandeling van je hoofdhuid om de aandoening te verminderen, verloopt in drie stappen. De eerste stap is het reinigen van de hoofdhuid, om deze voor te bereiden op de andere twee stappen. Hierbij verwijderen we ook het vuil dat zich gedurende de dag op je hoofdhuid heeft verzameld, of eventuele restjes van haarproducten. 

De tweede stap is huidverbetering bij de hoofdhuid. De producten die wij aanraden dringen diep in de huid door en weten in de meeste gevallen het probleem bij de kern aan te pakken. Door iedere keer deze tweede stap te gebruiken bij je huidverzorging, wordt de huid zelf aan het werk gezet om het probleem te verhelpen en in de toekomst te voorkomen. 

De laatste stap is om de hoofdhuid te verzorgen. Dit doen wij om de behandeling mee af te sluiten en irritatie of schade in de toekomst te voorkomen. Door je hoofdhuid op deze manier te blijven behandelen, verminder je het huidprobleem en is het vaak mogelijk het probleem zelfs helemaal verhelpen.

Kapsalon Xanne’s Beautysalon

In de kapsalon van Xanne’s Beautysalon kun je terecht om je haar bij te laten knippen en te laten stylen, maar wij helpen ook bij hoofdhuidproblemen en problemen zoals haaruitval. Bij gezond haar hoort een gezonde hoofdhuid. Door onze brede kennis op het gebied van huidverzorging en haarverzorging kunnen we je gericht helpen met jouw probleem. Neem vandaag nog contact met ons op!

Deel dit bericht op:

Ook interessant voor jou

Een juweel onder de huidverzorging: GOUD!

Goud in huidverzorging? Hoe kan dat en wat doet het met jouw huid? We vertellen het in onze blog. Lees meer!

Lees verder

’Mijn droge huid is eindelijk verleden tijd’

Louise (32) kampte al lang met een droge huid. Niets hielp, tot ze bij Xanne’s Beautysalon kwam. Lees hier hoe het nu met haar gaat!

Lees verder

Do’s en don’ts rondom een verslapte huid!

Heb jij last van een verslapte huid? Geen zorgen, er zijn mogelijkheden om het te verbeteren. Maar weet wat je wel en niet moet doen! Lees hier alles erover.

Lees verder

jane iredale Foundation test

Vind jij het lastig om een goede foundation te vinden bij jouw huidsoort, huidconditie en huidskleur? Lees meer!

Lees verder

Mesotherapie: dit is wat je moet weten!

Heb jij al gehoord van mesotherapie? Dit is een toegankelijke en innovatieve techniek om huidveroudering te verminderen. Lees meer!

Lees verder

De feiten en fabels over acne op een rij

Acne is een veel voorkomend huidprobleem, waar ook veel informatie over te vinden is. Dit zijn de feiten en fabels op een rijtje!

Lees verder

Xanne’s advies: zo verbeter je beschadigd haar

Weet jij hoe je beschadigd haar kunt herstellen? Xanne geeft je graag advies! In dit blogartikel lees je het complete advies.

Lees verder

Minder haargroei, meer zelfvertrouwen!

Haargroei is natuurlijk, maar soms ook ongewenst. Ook Nina was haar haargroei meer dan zat. De IPL-SHR-behandeling bood uitkomt. Lees meer!

Lees verder

Permanente make-up? Kies verstandig!

Zit jij na te denken om permanente make-up te laten zetten? Deze tips zijn nuttig om een goede keuze te kunnen maken! Lees hier meer.

Lees verder

Ervaringen

Mijn huid reageert altijd al erg heftig op producten. Na de eerste Bioface Lifting behandeling moest mijn huid behoorlijk wennen. Maar na advies en het behandelplan van Xanne werd mijn huid steeds rustiger en oogde verzorgde en stralender. Mijn doel..

- Gretha Meibos

Ik zou de Bodyscan aanbevelen bij anderen, want het is een goede check, maar bespreek het goed, want er komt veel informatie op je af. Ik zou over een jaar nog weleens willen kijken hoe het er dan voor staat. Eerst verder rustig herstellen en doorgaan met wat ik al doe.

- Annemarie

In 1 behandeling je haar weg werkt helaas niet zo, maar na een paar IPL-behandelingen met tussenpozen van 6 weken werd het resultaat steeds meer zichtbaar. De donkere haren verdwenen als sneeuw voor de zon en ik had het gewenste resultaat.

- René

Het duurde heel wat behandelingen voordat het effect had en de haren verdwenen, maar het resultaat mag er zijn! Geen huidirritaties meer en bijna geen haartjes meer te zien. Ik zou het iedereen aanraden om op een pijnloze manier van je ongewenste haargroei af te komen. Wat een gemak!

- Franciska

Ik had eerst heel erg last van een soort eczeem op mijn hoofdhuid. Toen heb ik bij Aline een hoofdhuidcontrole gehad met de Mediscope. Het advies gaat dus verder dan alleen in de salon.

- Marjan

Op dit moment doe ik de mesotherapie en XO Cell Plasma streaming om en om, en ik ben zeer content met het resultaat. Xanne is altijd bezig met vernieuwing op het gebied van huidverbetering, anti-aging en voedingsadviezen, en dit vind ik zo fijn aan haar.

- Ramona

Als je eenmaal jane iredale hebt geprobeerd, wil je nooit meer iets anders. Ik ben zelf echt verkocht en ik schaf geen ander soort make-up meer aan. Mijn huid verdraagt dit zó goed!

- Ramona

Xanne is een vakvrouw en weet waar ze het over heeft! Een bijzondere salon, die van alle markten thuis is. Zeker een aanrader!

- Lennard

Ik kom altijd bij Xanne of Aline te knippen. Dat bevalt mij erg goed, anders kwam ik toch niet weer. En ze heeft mij van mijn schilfers op mijn hoofd afgeholpen.

- Lennard

Ik ben sinds een aantal jaren klant bij Xanne. Zowel bij de kapsalon als de schoonheidsbehandelingen. Dit bevalt zeer goed. Xanne luistert goed naar wensen van de klant. En ze knipt natuurlijk goed! Zeer tevreden.

- Ymkje

Xanne’s Beautysalon, de enige salon waar ik vol. zelfvertrouwen weer naar buiten loop als ik er ben geweest.
Xanne luistert, geeft advies wanneer ik daar om vraag en pas als echt duidelijk is wat er moet gebeuren gaat ze aan de slag! Xanne neemt dus echt de tijd in de voorbereiding. Erg prettig! Ze neemt echt de tijd voor mij en zorgt altijd weer voor een top resultaat met de juiste producten, wat er voor zorgt dat ik graag terug kom! Bedankt Xanne.

- Ineke

Al lange tijd zat ik er tegenaan te hikken dat het toch eens tijd werd om met regelmaat een schoonheidsspecialiste te gaan bezoeken. Ik liep tegen de vijftig en mijn huid werd minder en mijn rimpels meer. Ik kon geen salon vinden die bij mij past. De schoonheidsspecialistes zaten zelf vaak onder de make-up en/of ze deden erg gemaakt. Ik voel me daar niet bij thuis. Nu heb ik sinds anderhalf jaar Xanne; wat een verademing. Eerlijk advies, geweldige producten voor thuis, geen opdringerige verkooptrucjes en, niet geheel onbelangrijk, mijn huid is flink opgeknapt. Xanne is heel professioneel en een lieve schat. De behandelingen zijn een feestje!

- Marguérite

VRAAG ONS GRATIS
MAGAZINE AAN!

Heb jij ons eigen magazine al gelezen? Hij
staat boordevol (huid)tips, producten en
ervaringsverhalen. Vraag hem hier gratis aan!