Huidveroudering door UV-Straling

Huidveroudering door UV-Straling

BLOG | 10 juni 2020

Let op huidveroudering door te zonnen. Wanneer de eerste zonnestralen Nederland bereiken, wil iedereen zo snel mogelijk een bruin tintje opbouwen. Maar wat veel mensen niet weten is dat je door straling van zonlicht niet alleen sneller kans hebt op huidkanker, maar dat het ook vervroegde huidveroudering, een slappe huid en rimpels veroorzaakt. De gevolgen van blootstelling aan UV-straling zijn rimpels, pigmentvlekjes en de huid wordt slap door de afbraak van de elastinevezels. Denk aan een elastiekje dat lang in de zon heeft gelegen: waar het eerst veerkrachtig en flexibel was, is het nu slap en kruimelig. Hoe kun je dan op een veilige en verantwoorde manier dat mooie, bruine kleurtje pakken, zonder huidveroudering te ervaren?

Ook met een zonnebrandcrème word je bruin

Vaak wordt er gezegd: hoe hoger de factor, hoe minder bruin je wordt. Dit is niet waar. Een crème met een factor beschermt je tegen verbranding en huidveroudering, maar je wordt nog steeds bruin. Het blokkeert UV-licht, maar niet alles. De crème zorgt ervoor dat de juiste hoeveelheid doorkomt, zodat je mooi bruin wordt en niet verbrandt. Wanneer je niet snel bruin wordt, ligt dit bijna altijd aan wat voor soort huid je hebt, niet aan een zonnebrandcrème. Wanneer je een lichtere huidtype hebt, word je gewoonweg moeilijker bruin.

Neem vandaag nog contact met ons op voor gratis verzorgingsadvies!

Geheugen van de huid

Je huid heeft een soort geheugen en slaat op hoe vaak je bent verbrand. Op de plekken waar je huid al eens is verbrand, blijft de huid voor altijd gevoeliger voor de zon. Onderzoek heeft aangetoond dat wanneer kinderen in hun kindertijd drie keer erg verbrand zijn, dat zij op latere leeftijd vijf keer meer kans hebben op huidkanker.

De goede kant van zonlicht

Zonlicht heeft ook goede kanten. UV-straling heeft een ontstekingsremmende werking op de huid, mits het goed gedoseerd is. Bij eczeem en psoriasis kan door de dermatoloog UV-lichttherapie worden toegepast. Daarnaast is het essentieel voor de aanmaak van vitamine D in het menselijk lichaam, wat weer essentieel is voor de botten en tanden.

Hoe hoog de factor moet zijn om huidveroudering tegen te gaan?

Welke factor je gebruikt, is niet het meest belangrijk. Het gaat er bij een gemiddelde huid niet zozeer om welke factor je smeert, maar hoe vaak je smeert en welk huidtype je hebt. Of je nu factor 20 of factor 50 smeert, als je maar vaak genoeg smeert. Een lichtere huid, heeft meer bescherming nodig dan een ‘voorgebruinde’ huid. Dus bij een extreem lichte huid is een hoge factor aan te raden.

Op een veilige manier bruin worden zonder dat dit leidt tot huidveroudering? En ben je al wat verkleurd? Dan kun je het beste kiezen voor een lagere factor. Zo word je goed bruin en ben je toch beschermd. De beschermende laag van zonnebrandcrème slijt in een aantal uur en een duik in het water zorgt ervoor dat de laag nog sneller verdwijnt. Het is daarom belangrijk dat je blijft smeren. Omdat zonnebrandcrème vaak pas na ca. 30 minuten optimaal werkt is het verstandig de crème op tijd aan te brengen.

Belangrijke tip!

Het advies van o.a. het KWF is om minimaal te kiezen voor SPF 30 als je gaat zonnen.  Breng de zonnebrand creme regelmatig aan. Zo ben je er zeker van dat je goed beschermd bent. Het wordt aangeraden om in ieder geval iedere twee uur in te smeren maar het liefst vaker. Gebruik ook altijd voldoende product, want we zijn nog weleens te zuinig! Heb je een huidtype dat snel verbrandt? Dan is een hogere factor natuurlijk altijd beter, maar wees ervan bewust dat er geen enkel product met SPF is dat alle UV stralen absorbeert!

Huidtype 1(zeer licht huidtype, verbrandt snel, bruint nooit)factor 30-50
Huidtype 2(licht huidtype, verbrandt vrij snel, bruint langzaam)factor 20-30
Huidtype 3(vrij licht huidtype, verbrandt niet snel, wordt makkelijk bruin)factor 20-30
Huidtype 4(iets getint huidtype, verbrandt (vrijwel) nooit, bruint snel)factor 20
Kinderen tot 16 jaar ongeacht het huidtypefactor 30-50

Neem vandaag nog contact met ons op voor gratis verzorgingsadvies!

Deel dit bericht op:

Ook interessant voor jou

Een juweel onder de huidverzorging: GOUD!

Goud in huidverzorging? Hoe kan dat en wat doet het met jouw huid? We vertellen het in onze blog. Lees meer!

Lees verder

’Mijn droge huid is eindelijk verleden tijd’

Louise (32) kampte al lang met een droge huid. Niets hielp, tot ze bij Xanne’s Beautysalon kwam. Lees hier hoe het nu met haar gaat!

Lees verder

Do’s en don’ts rondom een verslapte huid!

Heb jij last van een verslapte huid? Geen zorgen, er zijn mogelijkheden om het te verbeteren. Maar weet wat je wel en niet moet doen! Lees hier alles erover.

Lees verder

jane iredale Foundation test

Vind jij het lastig om een goede foundation te vinden bij jouw huidsoort, huidconditie en huidskleur? Lees meer!

Lees verder

Mesotherapie: dit is wat je moet weten!

Heb jij al gehoord van mesotherapie? Dit is een toegankelijke en innovatieve techniek om huidveroudering te verminderen. Lees meer!

Lees verder

De feiten en fabels over acne op een rij

Acne is een veel voorkomend huidprobleem, waar ook veel informatie over te vinden is. Dit zijn de feiten en fabels op een rijtje!

Lees verder

Xanne’s advies: zo verbeter je beschadigd haar

Weet jij hoe je beschadigd haar kunt herstellen? Xanne geeft je graag advies! In dit blogartikel lees je het complete advies.

Lees verder

Minder haargroei, meer zelfvertrouwen!

Haargroei is natuurlijk, maar soms ook ongewenst. Ook Nina was haar haargroei meer dan zat. De IPL-SHR-behandeling bood uitkomt. Lees meer!

Lees verder

Permanente make-up? Kies verstandig!

Zit jij na te denken om permanente make-up te laten zetten? Deze tips zijn nuttig om een goede keuze te kunnen maken! Lees hier meer.

Lees verder

Ervaringen

Mijn huid reageert altijd al erg heftig op producten. Na de eerste Bioface Lifting behandeling moest mijn huid behoorlijk wennen. Maar na advies en het behandelplan van Xanne werd mijn huid steeds rustiger en oogde verzorgde en stralender. Mijn doel..

- Gretha Meibos

Ik zou de Bodyscan aanbevelen bij anderen, want het is een goede check, maar bespreek het goed, want er komt veel informatie op je af. Ik zou over een jaar nog weleens willen kijken hoe het er dan voor staat. Eerst verder rustig herstellen en doorgaan met wat ik al doe.

- Annemarie

In 1 behandeling je haar weg werkt helaas niet zo, maar na een paar IPL-behandelingen met tussenpozen van 6 weken werd het resultaat steeds meer zichtbaar. De donkere haren verdwenen als sneeuw voor de zon en ik had het gewenste resultaat.

- René

Het duurde heel wat behandelingen voordat het effect had en de haren verdwenen, maar het resultaat mag er zijn! Geen huidirritaties meer en bijna geen haartjes meer te zien. Ik zou het iedereen aanraden om op een pijnloze manier van je ongewenste haargroei af te komen. Wat een gemak!

- Franciska

Ik had eerst heel erg last van een soort eczeem op mijn hoofdhuid. Toen heb ik bij Aline een hoofdhuidcontrole gehad met de Mediscope. Het advies gaat dus verder dan alleen in de salon.

- Marjan

Op dit moment doe ik de mesotherapie en XO Cell Plasma streaming om en om, en ik ben zeer content met het resultaat. Xanne is altijd bezig met vernieuwing op het gebied van huidverbetering, anti-aging en voedingsadviezen, en dit vind ik zo fijn aan haar.

- Ramona

Als je eenmaal jane iredale hebt geprobeerd, wil je nooit meer iets anders. Ik ben zelf echt verkocht en ik schaf geen ander soort make-up meer aan. Mijn huid verdraagt dit zó goed!

- Ramona

Xanne is een vakvrouw en weet waar ze het over heeft! Een bijzondere salon, die van alle markten thuis is. Zeker een aanrader!

- Lennard

Ik kom altijd bij Xanne of Aline te knippen. Dat bevalt mij erg goed, anders kwam ik toch niet weer. En ze heeft mij van mijn schilfers op mijn hoofd afgeholpen.

- Lennard

Ik ben sinds een aantal jaren klant bij Xanne. Zowel bij de kapsalon als de schoonheidsbehandelingen. Dit bevalt zeer goed. Xanne luistert goed naar wensen van de klant. En ze knipt natuurlijk goed! Zeer tevreden.

- Ymkje

Xanne’s Beautysalon, de enige salon waar ik vol. zelfvertrouwen weer naar buiten loop als ik er ben geweest.
Xanne luistert, geeft advies wanneer ik daar om vraag en pas als echt duidelijk is wat er moet gebeuren gaat ze aan de slag! Xanne neemt dus echt de tijd in de voorbereiding. Erg prettig! Ze neemt echt de tijd voor mij en zorgt altijd weer voor een top resultaat met de juiste producten, wat er voor zorgt dat ik graag terug kom! Bedankt Xanne.

- Ineke

Al lange tijd zat ik er tegenaan te hikken dat het toch eens tijd werd om met regelmaat een schoonheidsspecialiste te gaan bezoeken. Ik liep tegen de vijftig en mijn huid werd minder en mijn rimpels meer. Ik kon geen salon vinden die bij mij past. De schoonheidsspecialistes zaten zelf vaak onder de make-up en/of ze deden erg gemaakt. Ik voel me daar niet bij thuis. Nu heb ik sinds anderhalf jaar Xanne; wat een verademing. Eerlijk advies, geweldige producten voor thuis, geen opdringerige verkooptrucjes en, niet geheel onbelangrijk, mijn huid is flink opgeknapt. Xanne is heel professioneel en een lieve schat. De behandelingen zijn een feestje!

- Marguérite

VRAAG ONS GRATIS
MAGAZINE AAN!

Heb jij ons eigen magazine al gelezen? Hij
staat boordevol (huid)tips, producten en
ervaringsverhalen. Vraag hem hier gratis aan!