Hyaluronzuur: De lichaamsstof tegen huidproblemen

Hyaluronzuur: De lichaamsstof tegen huidproblemen

BLOG | 8 april 2019

Hyaluronzuur is een lichaamseigen stof tegen huidproblemen. Het komt voor in de huid en in ons bindweefsel, zenuwweefsel en epitheelweefsel. We kennen allemaal de collageenvezels en de verstevigende combinatie met de elastinevezels. Deze vezels liggen in een slijmachtige substantie, mucopolysacharides genaamd. Daarin wordt het hyaluronzuur gevormd, dat een belangrijk bestanddeel van het bindweefsel is. Meer dan 50% van al het hyaluronzuur in ons lichaam bevindt zich in de huid. Hyaluronzuur zorgt er ook voor dat onze gewrichten goed gesmeerd blijven. Dit zuur is een glycosaminoglycaan, waarmee het een van de bouwstenen van het lichaam is en huidproblemen voorkomt.

Wat doet hyaluronzuur?

Hyaluronzuur wordt in de biotechnologie als werkstof voor cosmetica gewonnen uit de gisting van suikerbieten door lactobacillen. Daarom valt het onder de glucosebouwstenen. Het zorgt voor een gezonde huid en gezonde gewrichten. Het ouder worden van de huid heeft dan ook te maken met een tekort aan hyaluronzuur. Dat tekort gaat vaak gepaard met problemen zoals rimpels of een extreem droge huid. Het is belangrijk dat je hyaluronzuur aanvult met een kuur, of het in ieder geval regelmatig gebruikt.

Ook Deynique-specialistes werken met hyaluronzuur

Het Deynique anti-agingconcept maakt ook gebruik van hyaluronzuur. Dit zorgt op verschillende manieren en in verschillende behandelingen voor huidverbetering en huidverjonging. De resultaten die hierbij worden behaald zijn van een zeer hoog niveau. Ook zijn er verschillende mogelijkheden om thuis met hyaluronzuur te werken.

Plan via deze link een afspraak voor een behandeling met hyaluronzuur.

Hyaluronzuur tegen huidproblemen

Naarmate we ouder worden neemt de hoeveelheid hyaluron in ons lichaam af, vooral door vernietiging door vrije radicalen. Onze huid verliest geleidelijk aan vocht en er ontstaan rimpels. Wanneer we de 50 jaar hebben bereikt, is naar schatting de helft van het hyaluronzuur dat we op 25-jarige leeftijd hadden, verdwenen. Hyaluronzuur is een populair ingrediënt in de huid verbeterende cosmetica. Het is vergelijkbaar met een spons: het is in staat meer dan 1000 keer zijn eigen gewicht aan vocht vast te houden, wat een hydraterende werking in de huid heeft. Bovendien herstelt het de elastische eigenschappen van onze huid en draagt het bij aan het gladmaken van het huidoppervlak.

Hyaluronzuur helpt dus het verouderingsproces van de huid tegen te gaan. Het houdt de huid vochtig en zorgt ervoor dat deze jong en gezond blijft. Het gaat rimpelvorming tegen en helpt de huid stralend te houden. Het is een perfect anti-agingmiddel waar de cosmetica graag gebruik van maakt.

De gewrichten

Voor problemen met de gewrichten is er een hyaluronzuurinjectie. Mensen met artrose of een andere gewrichtsaandoening kunnen daar baat bij hebben. Ook bij kraakbeenbeschadigingen kan een injectie de problemen verhelpen. Hyaluron is sterk hydrofiel (water aantrekkend) en beïnvloedt de vochtigheidsgraad van de lederhuid, die als een soort waterreservoir functioneert.

Bijwerkingen hyaluronzuur

Hyaluronzuur is een lichaamseigen bouwsteen en heeft dus weinig bijwerkingen.

Deel dit bericht op:

Ook interessant voor jou

Droge huid verbeteren? Zo doe je dat!

Lees hier de belangrijkste tips rondom make-up en huidverzorging

Lees verder

‘Mijn eczeem is flink verminderd, ik voel mij stukken beter’

Welke tips tegen pigmentvlekken werken nu echt? Lees het hier.

Lees verder

Onwaarheden opgehelderd: anti-aging!

Welke tips tegen pigmentvlekken werken nu echt? Lees het hier.

Lees verder

Wat je moet weten over… make-up en huidverzorging

Lees hier de belangrijkste tips rondom make-up en huidverzorging

Lees verder

De 5 beste(?) tips tegen pigmentvlekken

Welke tips tegen pigmentvlekken werken nu echt? Lees het hier.

Lees verder

Xanne’s advies: oplossingen bij haaruitval

Er zijn oplossingen voor haaruitval, Xanne denkt met je mee.

Lees verder

Een jeukende hoofdhuid: dit doe je eraan!

Last van een jeukende hoofdhuid waar je maar niet vanaf komt? Lees hier wat de oorzaak kan zijn en wat je eraan kunt doen!

Lees verder

Zes tips om zo snel mogelijk oud te worden

Voor je huid zorgen? Onzin! Met deze tips wordt jij zo snel mogelijk oud!

Lees verder

De 5 dingen die je niet wist over…haaruitval

Haaruitval kan erg storend zijn, maar alopecia is een veelvoorkomende kwaal. Lees hier de 5 dingen die jij nog niet wist over alopecia.

Lees verder

Ervaringen

Mijn huid reageert altijd al erg heftig op producten. Na de eerste Bioface Lifting behandeling moest mijn huid behoorlijk wennen. Maar na advies en het behandelplan van Xanne werd mijn huid steeds rustiger en oogde verzorgde en stralender. Mijn doel..

- Gretha Meibos

Ik zou de Bodyscan aanbevelen bij anderen, want het is een goede check, maar bespreek het goed, want er komt veel informatie op je af. Ik zou over een jaar nog weleens willen kijken hoe het er dan voor staat. Eerst verder rustig herstellen en doorgaan met wat ik al doe.

- Annemarie

In 1 behandeling je haar weg werkt helaas niet zo, maar na een paar IPL-behandelingen met tussenpozen van 6 weken werd het resultaat steeds meer zichtbaar. De donkere haren verdwenen als sneeuw voor de zon en ik had het gewenste resultaat.

- René

Het duurde heel wat behandelingen voordat het effect had en de haren verdwenen, maar het resultaat mag er zijn! Geen huidirritaties meer en bijna geen haartjes meer te zien. Ik zou het iedereen aanraden om op een pijnloze manier van je ongewenste haargroei af te komen. Wat een gemak!

- Franciska

Ik had eerst heel erg last van een soort eczeem op mijn hoofdhuid. Toen heb ik bij Aline een hoofdhuidcontrole gehad met de Mediscope. Het advies gaat dus verder dan alleen in de salon.

- Marjan

Op dit moment doe ik de mesotherapie en XO Cell Plasma streaming om en om, en ik ben zeer content met het resultaat. Xanne is altijd bezig met vernieuwing op het gebied van huidverbetering, anti-aging en voedingsadviezen, en dit vind ik zo fijn aan haar.

- Ramona

Als je eenmaal jane iredale hebt geprobeerd, wil je nooit meer iets anders. Ik ben zelf echt verkocht en ik schaf geen ander soort make-up meer aan. Mijn huid verdraagt dit zó goed!

- Ramona

Xanne is een vakvrouw en weet waar ze het over heeft! Een bijzondere salon, die van alle markten thuis is. Zeker een aanrader!

- Lennard

Ik kom altijd bij Xanne of Aline te knippen. Dat bevalt mij erg goed, anders kwam ik toch niet weer. En ze heeft mij van mijn schilfers op mijn hoofd afgeholpen.

- Lennard

Ik ben sinds een aantal jaren klant bij Xanne. Zowel bij de kapsalon als de schoonheidsbehandelingen. Dit bevalt zeer goed. Xanne luistert goed naar wensen van de klant. En ze knipt natuurlijk goed! Zeer tevreden.

- Ymkje

Xanne’s Beautysalon, de enige salon waar ik vol. zelfvertrouwen weer naar buiten loop als ik er ben geweest.
Xanne luistert, geeft advies wanneer ik daar om vraag en pas als echt duidelijk is wat er moet gebeuren gaat ze aan de slag! Xanne neemt dus echt de tijd in de voorbereiding. Erg prettig! Ze neemt echt de tijd voor mij en zorgt altijd weer voor een top resultaat met de juiste producten, wat er voor zorgt dat ik graag terug kom! Bedankt Xanne.

- Ineke

Al lange tijd zat ik er tegenaan te hikken dat het toch eens tijd werd om met regelmaat een schoonheidsspecialiste te gaan bezoeken. Ik liep tegen de vijftig en mijn huid werd minder en mijn rimpels meer. Ik kon geen salon vinden die bij mij past. De schoonheidsspecialistes zaten zelf vaak onder de make-up en/of ze deden erg gemaakt. Ik voel me daar niet bij thuis. Nu heb ik sinds anderhalf jaar Xanne; wat een verademing. Eerlijk advies, geweldige producten voor thuis, geen opdringerige verkooptrucjes en, niet geheel onbelangrijk, mijn huid is flink opgeknapt. Xanne is heel professioneel en een lieve schat. De behandelingen zijn een feestje!

- Marguérite

VRAAG ONS GRATIS
MAGAZINE AAN!

Heb jij ons eigen magazine al gelezen? Hij
staat boordevol (huid)tips, producten en
ervaringsverhalen. Vraag hem hier gratis aan!