IPL-SHR: definitief ontharen!

IPL-SHR: definitief ontharen!

BLOG | 9 maart 2022

Je hoopt er na het scheren lange tijd vanaf te zijn, maar voor je het weet verschijnen de eerste stoppels weer op je huid. In no time kun je de scheermesjes weer tevoorschijn halen om ze te verwijderen. In Xanne’s Beautysalon bieden we een manier om deze permanent te verwijderen: definitief ontharen met IPL-SHR.

definitief ontharen

Steeds terugkerende ongewenste haren…

Er zijn meerdere manieren om haren voor langere tijd te verwijderen. Dit kan bijvoorbeeld aan de hand van ontharingscrèmes, waarmee je na het intrekken van de crème als het ware de haren van je af kunt spoelen. Ook methodes zoals harsen en epileren zorgen voor een langdurige afwezigheid van haren op ongewenste plekken. Toch zul je iedere keer zien dat de haren weer terugkeren, sneller dan je zou willen. Is er een manier om hier definitief vanaf te zijn?

Wat houdt definitief ontharen met IPL in?

IPL (Intense Pulsed Light)is een behandeling waarmee haren permanent verwijderd worden. Deze behandeling werkt op basis van licht. Dit licht wordt in de haarwortel omgezet tot warmte. IPL schroeit op deze manier de voedingsbodem van het haarzakje dicht. Een haar die zich op dat moment in de groeifase zit, wordt op deze manier verwijderd. Bovendien kan er geen nieuwe haar groeien, omdat de nodige groeistoffen deze haar niet kunnen bereiken. 

IPL en laserontharing: wat is het verschil?

De behandeling lijkt op een laserontharingsbehandeling, maar er zijn grote verschillen tussen deze methodes. Een laserontharingsbehandeling werkt op basis van een laser die direct de haarzakjes verwarmt. Dit ervaren veel mensen als pijnlijk. Bij IPL kun je in kortere tijd een groter gebied behandelen doordat het licht op een groter oppervlak schijnt. Ook kan IPL-SHR dieper in de huid doordringen, waardoor er minder energie nodig is om dezelfde resultaten te bereiken. Dit betekent dat de behandeling nagenoeg gevoelloos is. Deze voordelen maken IPL een prettige manier van definitief ontharen. 

IPL-SHR: nog effectiever dan IPL

De techniek die wij in de Beautysalon gebruiken, combineert de beste eigenschappen van de bovenstaande behandelingen. Deze behandeling heet IPL-SHR (Super Hair Removal). Deze behandeling is nóg effectiever dan IPL, omdat IPL-SHR slechts voor een deel op basis van pigment werkt. Bij deze behandeling wordt de huid door meerdere impulsen op een laag energieniveau langzaam opgewarmd. Hiermee zijn haren nog effectiever te verwijderen dan enkel met het gebruik van IPL. 

Definitief ontharen?

Eén behandeling geeft al veel resultaat, maar je hebt aan een enkele behandeling niet genoeg. Slechts een deel van je haar bevindt zich op moment van de behandeling in de groeifase. Iedere haar die in de groeifase zit, kunnen we behandelen: deze wordt met IPL-SHR zodanig verwijderd dat de haar definitief wegblijft.

Toch zit op één moment slechts 5 tot 10% van je haren in de groeifase. Je bent dus niet na één keer klaar, we plannen na 4 tot 8 weken een vervolgbehandeling in. Het uiteindelijke aantal behandelingen hangt af van het te behandelen gebied en factoren zoals je hormonen en leeftijd. Het kan daarnaast voorkomen dat haarzakjes die eerder niet actief waren, op latere leeftijd wel actief worden. Ook dan kan er dus weer haargroei optreden. Definitief ontharen is dus niet áltijd definitief.

Intakegesprek

Graag beginnen we de behandeling bij Xanne’s Beautysalon met een intakegesprek. We kijken hierbij naar jouw huidtype en controleren of je geen contra-indicaties hebt. We bespreken graag jouw wensen en verwachtingen van de behandeling. IPL-SHR is een behandeling die nauwkeurig en zorgvuldig uitgevoerd moet worden. Een intake is daar een belangrijk begin van. Dit gesprek is bij ons altijd gratis en vrijblijvend. Je kunt hier een intakegesprek aanvragen!

Deel dit bericht op:

Ook interessant voor jou

Permanente make-up? Kies verstandig!

Zit jij na te denken om permanente make-up te laten zetten? Deze tips zijn nuttig om een goede keuze te kunnen maken! Lees hier meer.

Lees verder

BIAB of gelpolish: alle misvattingen op een rijtje!

BIAB of gelpolish: weet jij eigenlijk wat hierover waar is? In dit artikel worden alle misvattingen over de behandelingen opgehelderd!

Lees verder

Een lashlift? Weet wat je wel en niet moet doen!

Weet jij wat je moet doen na een lashlift? In dit artikel lees je de do’s en dont’s op gebied van deze behandeling!

Lees verder

Droge huid verbeteren? Zo doe je dat!

Je bent helemaal klaar met je droge huid. Gelukkig is voor elk probleem een oplossing! Lees hier meer.

Lees verder

‘Mijn eczeem is flink verminderd, ik voel mij stukken beter’

Anouk had veel last van eczeem op haar hoofdhuid. Lees hier hoe zij het probleem liet aanpakken.

Lees verder

Anti-aging: onwaarheden opgehelderd!

Wat zou je je huidveroudering graag zien verdwijnen. Met de goede anti-aging verzorging kom je al een heel eind! Maar wat is hierover eigenlijk waar en niet waar? Lees het hier.

Lees verder

Wat je moet weten over… make-up en huidverzorging

Lees hier de belangrijkste tips rondom make-up en huidverzorging.

Lees verder

De 5 beste (?) tips tegen pigmentvlekken

Welke tips tegen pigmentvlekken werken nu echt? Lees het hier.

Lees verder

Xanne’s advies: oplossingen bij haaruitval

Er zijn oplossingen voor haaruitval, Xanne denkt met je mee.

Lees verder

Ervaringen

Mijn huid reageert altijd al erg heftig op producten. Na de eerste Bioface Lifting behandeling moest mijn huid behoorlijk wennen. Maar na advies en het behandelplan van Xanne werd mijn huid steeds rustiger en oogde verzorgde en stralender. Mijn doel..

- Gretha Meibos

Ik zou de Bodyscan aanbevelen bij anderen, want het is een goede check, maar bespreek het goed, want er komt veel informatie op je af. Ik zou over een jaar nog weleens willen kijken hoe het er dan voor staat. Eerst verder rustig herstellen en doorgaan met wat ik al doe.

- Annemarie

In 1 behandeling je haar weg werkt helaas niet zo, maar na een paar IPL-behandelingen met tussenpozen van 6 weken werd het resultaat steeds meer zichtbaar. De donkere haren verdwenen als sneeuw voor de zon en ik had het gewenste resultaat.

- René

Het duurde heel wat behandelingen voordat het effect had en de haren verdwenen, maar het resultaat mag er zijn! Geen huidirritaties meer en bijna geen haartjes meer te zien. Ik zou het iedereen aanraden om op een pijnloze manier van je ongewenste haargroei af te komen. Wat een gemak!

- Franciska

Ik had eerst heel erg last van een soort eczeem op mijn hoofdhuid. Toen heb ik bij Aline een hoofdhuidcontrole gehad met de Mediscope. Het advies gaat dus verder dan alleen in de salon.

- Marjan

Op dit moment doe ik de mesotherapie en XO Cell Plasma streaming om en om, en ik ben zeer content met het resultaat. Xanne is altijd bezig met vernieuwing op het gebied van huidverbetering, anti-aging en voedingsadviezen, en dit vind ik zo fijn aan haar.

- Ramona

Als je eenmaal jane iredale hebt geprobeerd, wil je nooit meer iets anders. Ik ben zelf echt verkocht en ik schaf geen ander soort make-up meer aan. Mijn huid verdraagt dit zó goed!

- Ramona

Xanne is een vakvrouw en weet waar ze het over heeft! Een bijzondere salon, die van alle markten thuis is. Zeker een aanrader!

- Lennard

Ik kom altijd bij Xanne of Aline te knippen. Dat bevalt mij erg goed, anders kwam ik toch niet weer. En ze heeft mij van mijn schilfers op mijn hoofd afgeholpen.

- Lennard

Ik ben sinds een aantal jaren klant bij Xanne. Zowel bij de kapsalon als de schoonheidsbehandelingen. Dit bevalt zeer goed. Xanne luistert goed naar wensen van de klant. En ze knipt natuurlijk goed! Zeer tevreden.

- Ymkje

Xanne’s Beautysalon, de enige salon waar ik vol. zelfvertrouwen weer naar buiten loop als ik er ben geweest.
Xanne luistert, geeft advies wanneer ik daar om vraag en pas als echt duidelijk is wat er moet gebeuren gaat ze aan de slag! Xanne neemt dus echt de tijd in de voorbereiding. Erg prettig! Ze neemt echt de tijd voor mij en zorgt altijd weer voor een top resultaat met de juiste producten, wat er voor zorgt dat ik graag terug kom! Bedankt Xanne.

- Ineke

Al lange tijd zat ik er tegenaan te hikken dat het toch eens tijd werd om met regelmaat een schoonheidsspecialiste te gaan bezoeken. Ik liep tegen de vijftig en mijn huid werd minder en mijn rimpels meer. Ik kon geen salon vinden die bij mij past. De schoonheidsspecialistes zaten zelf vaak onder de make-up en/of ze deden erg gemaakt. Ik voel me daar niet bij thuis. Nu heb ik sinds anderhalf jaar Xanne; wat een verademing. Eerlijk advies, geweldige producten voor thuis, geen opdringerige verkooptrucjes en, niet geheel onbelangrijk, mijn huid is flink opgeknapt. Xanne is heel professioneel en een lieve schat. De behandelingen zijn een feestje!

- Marguérite

VRAAG ONS GRATIS
MAGAZINE AAN!

Heb jij ons eigen magazine al gelezen? Hij
staat boordevol (huid)tips, producten en
ervaringsverhalen. Vraag hem hier gratis aan!