Mesotherapie: dit is wat je moet weten!

Mesotherapie: dit is wat je moet weten!

BLOG | 9 januari 2024

Het kan confronterend zijn wanneer je ziet dat je huid ouder wordt. Je ziet meer kraaienpootjes, je lippenplooi wordt gedefinieerder, er komen steeds meer rimpels tevoorschijn en je huid oogt doffer dan vroeger. Natuurlijk is het een prachtig gegeven om ouder te worden, maar dat hoeft zich niet per se te vertalen in huidveroudering. Mesotherapie kan de oplossing bieden. Deze behandeling kun je kiezen als je niet door een arts behandeld wilt worden, maar toch veel wilt doen tegen huidveroudering.

Mesotherapie

Stukje geschiedenis

Laten we eerst eens de herkomst van mesotherapie toelichten. De techniek gaat namelijk al heel wat jaren mee. Rond 1950 ontwikkelde de Franse arts Dr. Michel Pistor het concept van mesotherapie. Dit is een niet-chirurgische techniek waarbij werkzame stoffen plaatselijk toegediend kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan hyaluronzuur, vitaminen en mineralen. Met kleine, dunne naaldjes worden deze stofjes geïnjecteerd in de middelste huidlaag. Dit wordt ook wel de mesoderm genoemd. Dat verklaart ook direct de naam.

Mesotherapie zonder naalden

Maar tijden veranderen, en ook behandelingen groeien mee. Mesotherapie heeft zich ontwikkeld tot een begrip dat verdeeld kan worden in verschillende soorten. Veel salons doen de behandelingen nog steeds met naaldjes, maar wij werken met computergestuurde elektro-impulsen. De elektrische ‘stroomstootjes’ openen huidkanaaltjes die tot aan de onderste huidlaag reiken. Dit proces verloopt volledig gecontroleerd, zo diep als mesonaaldjes, en soms zelfs dieper! Zodra de ronde stroomkring stopt, sluiten de huidkanaaltjes direct. Er ontstaan daardoor geen wondjes of littekens. De behandeling kan dus ook bij aandoeningen als diabetes worden gebruikt.

Stoffen absorberen

De stoffen die wij gebruiken zijn Con-In Roll-on lipiden, elastine en hyaluronzuur . Deze krachtige combinatie vermindert huidveroudering. Wanneer je huid ouder wordt, verslapt je bindweefsel en neemt het vochtgehalte af. Daardoor komen rimpels tevoorschijn. De ingebrachte elastine is een oppepper voor je bindweefsel. Hyaluronzuur vult de vochtgehaltes aan, waardoor je huid verjongt en verstevigt. Maar dat is niet alles! De behandeling:

Waardevolle aanvulling

Mesotherapie maakt je huid dus strakker en jeugdiger. Maar wij kijken graag nog verder dan dat. Daarom kunnen wij de behandeling ook nog aanvullen met een Pora Pure of Matrix Repair. Dit zijn ampullen die kunnen worden gebruikt als onderdeel van de behandeling. Hoe we deze inzetten is afhankelijk van jouw huid(behoeften). Pora Pure is de allernieuwste techniek die er bestaat met een intensieve werking die helemaal tot de hoornlaag reikt. Ook geven we thuisadvies mee, voor een optimaal resultaat.

Benieuwd?

Ben je benieuwd of de behandeling iets voor jouw huid is? Wanneer je de afgelopen negen maanden geen mesotherapiebehandeling hebt ondergaan, mag je een proefbehandeling inplannen met 50% korting. De proefbehandeling omvat een intakegesprek met huidanalyse, reiniging en dieptereiniging, en mesotherapie aan één kant van het gezicht. Op deze manier kunnen we het verschil laten zien. Ook bieden we dagverzorging en advies op maat. Hierdoor willen we rustig en ruim de tijd inplannen. Neem daarom gerust contact op om te kijken wanneer jou het beste uitkomt. Zien we je snel?

Deel dit bericht op:

Ook interessant voor jou

Een juweel onder de huidverzorging: GOUD!

Goud in huidverzorging? Hoe kan dat en wat doet het met jouw huid? We vertellen het in onze blog. Lees meer!

Lees verder

’Mijn droge huid is eindelijk verleden tijd’

Louise (32) kampte al lang met een droge huid. Niets hielp, tot ze bij Xanne’s Beautysalon kwam. Lees hier hoe het nu met haar gaat!

Lees verder

Do’s en don’ts rondom een verslapte huid!

Heb jij last van een verslapte huid? Geen zorgen, er zijn mogelijkheden om het te verbeteren. Maar weet wat je wel en niet moet doen! Lees hier alles erover.

Lees verder

jane iredale Foundation test

Vind jij het lastig om een goede foundation te vinden bij jouw huidsoort, huidconditie en huidskleur? Lees meer!

Lees verder

De feiten en fabels over acne op een rij

Acne is een veel voorkomend huidprobleem, waar ook veel informatie over te vinden is. Dit zijn de feiten en fabels op een rijtje!

Lees verder

Xanne’s advies: zo verbeter je beschadigd haar

Weet jij hoe je beschadigd haar kunt herstellen? Xanne geeft je graag advies! In dit blogartikel lees je het complete advies.

Lees verder

Minder haargroei, meer zelfvertrouwen!

Haargroei is natuurlijk, maar soms ook ongewenst. Ook Nina was haar haargroei meer dan zat. De IPL-SHR-behandeling bood uitkomt. Lees meer!

Lees verder

Permanente make-up? Kies verstandig!

Zit jij na te denken om permanente make-up te laten zetten? Deze tips zijn nuttig om een goede keuze te kunnen maken! Lees hier meer.

Lees verder

BIAB of gelpolish: alle misvattingen op een rijtje!

BIAB of gelpolish: weet jij eigenlijk wat hierover waar is? In dit artikel worden alle misvattingen over de behandelingen opgehelderd!

Lees verder

Ervaringen

Mijn huid reageert altijd al erg heftig op producten. Na de eerste Bioface Lifting behandeling moest mijn huid behoorlijk wennen. Maar na advies en het behandelplan van Xanne werd mijn huid steeds rustiger en oogde verzorgde en stralender. Mijn doel..

- Gretha Meibos

Ik zou de Bodyscan aanbevelen bij anderen, want het is een goede check, maar bespreek het goed, want er komt veel informatie op je af. Ik zou over een jaar nog weleens willen kijken hoe het er dan voor staat. Eerst verder rustig herstellen en doorgaan met wat ik al doe.

- Annemarie

In 1 behandeling je haar weg werkt helaas niet zo, maar na een paar IPL-behandelingen met tussenpozen van 6 weken werd het resultaat steeds meer zichtbaar. De donkere haren verdwenen als sneeuw voor de zon en ik had het gewenste resultaat.

- René

Het duurde heel wat behandelingen voordat het effect had en de haren verdwenen, maar het resultaat mag er zijn! Geen huidirritaties meer en bijna geen haartjes meer te zien. Ik zou het iedereen aanraden om op een pijnloze manier van je ongewenste haargroei af te komen. Wat een gemak!

- Franciska

Ik had eerst heel erg last van een soort eczeem op mijn hoofdhuid. Toen heb ik bij Aline een hoofdhuidcontrole gehad met de Mediscope. Het advies gaat dus verder dan alleen in de salon.

- Marjan

Op dit moment doe ik de mesotherapie en XO Cell Plasma streaming om en om, en ik ben zeer content met het resultaat. Xanne is altijd bezig met vernieuwing op het gebied van huidverbetering, anti-aging en voedingsadviezen, en dit vind ik zo fijn aan haar.

- Ramona

Als je eenmaal jane iredale hebt geprobeerd, wil je nooit meer iets anders. Ik ben zelf echt verkocht en ik schaf geen ander soort make-up meer aan. Mijn huid verdraagt dit zó goed!

- Ramona

Xanne is een vakvrouw en weet waar ze het over heeft! Een bijzondere salon, die van alle markten thuis is. Zeker een aanrader!

- Lennard

Ik kom altijd bij Xanne of Aline te knippen. Dat bevalt mij erg goed, anders kwam ik toch niet weer. En ze heeft mij van mijn schilfers op mijn hoofd afgeholpen.

- Lennard

Ik ben sinds een aantal jaren klant bij Xanne. Zowel bij de kapsalon als de schoonheidsbehandelingen. Dit bevalt zeer goed. Xanne luistert goed naar wensen van de klant. En ze knipt natuurlijk goed! Zeer tevreden.

- Ymkje

Xanne’s Beautysalon, de enige salon waar ik vol. zelfvertrouwen weer naar buiten loop als ik er ben geweest.
Xanne luistert, geeft advies wanneer ik daar om vraag en pas als echt duidelijk is wat er moet gebeuren gaat ze aan de slag! Xanne neemt dus echt de tijd in de voorbereiding. Erg prettig! Ze neemt echt de tijd voor mij en zorgt altijd weer voor een top resultaat met de juiste producten, wat er voor zorgt dat ik graag terug kom! Bedankt Xanne.

- Ineke

Al lange tijd zat ik er tegenaan te hikken dat het toch eens tijd werd om met regelmaat een schoonheidsspecialiste te gaan bezoeken. Ik liep tegen de vijftig en mijn huid werd minder en mijn rimpels meer. Ik kon geen salon vinden die bij mij past. De schoonheidsspecialistes zaten zelf vaak onder de make-up en/of ze deden erg gemaakt. Ik voel me daar niet bij thuis. Nu heb ik sinds anderhalf jaar Xanne; wat een verademing. Eerlijk advies, geweldige producten voor thuis, geen opdringerige verkooptrucjes en, niet geheel onbelangrijk, mijn huid is flink opgeknapt. Xanne is heel professioneel en een lieve schat. De behandelingen zijn een feestje!

- Marguérite

VRAAG ONS GRATIS
MAGAZINE AAN!

Heb jij ons eigen magazine al gelezen? Hij
staat boordevol (huid)tips, producten en
ervaringsverhalen. Vraag hem hier gratis aan!