‘Mijn eczeem is flink verminderd, ik voel mij stukken beter’

‘Mijn eczeem is flink verminderd, ik voel mij stukken beter’

BLOG | 9 mei 2023

Een kriebelend gevoel dat je maar niet kunt stillen. Zelfs al krab je oneindig lang, de jeuk wil maar niet ophouden. Onaangenaam gekriebel kan even vervelend zijn als pijn. Daar weet Anouk alles van. Zij had veel last van eczeem op haar hoofdhuid. ‘Hoe kom ik hier weer vanaf?’, was een vraag die ze zichzelf veel had gesteld. Uiteindelijk vond ze het antwoord bij Xanne’s Beautysalon.

eczeem

Herken eczeem

Anouk wist eerst niet goed wat ervoor zorgde dat haar hoofdhuid zo geïrriteerd raakte. Allereerst dacht ze aan roos. Maar na wat onderzoek kwam ze erachter dat het eczeem was, doordat ze de volgende klachten had:

Veel aan haar hoofd

Eczeem is een chronische ontstekingsreactie op een droog aangelegde huid. Anouk had altijd al last van een droge huid. Ze wist dat het in de familie zat, aangezien haar moeder en zus er ook mee kampen. Maar haar eczeem kwam pas echt tevoorschijn toen ze een stressvolle periode doorging. Door een scheiding had Anouk veel aan haar hoofd. Natuurlijk op mentaal vlak. Maar later uitte zich het ook letterlijk als hoofdhuidklacht.

Overmatig wassen

Door de jeuk en de zichtbare rode, schilferige huid werd Anouk steeds onzekerder. Zouden mensen het zien? Wat als de schilfers op een verkeerd moment naar beneden vallen? Daarom voelde Anouk elke dag de drang om haar haar te wassen. Zo probeerde ze het op te lossen. Helaas zorgt overmatig zeepgebruik juist voor een ergere reactie. Zeep lost namelijk vuil op, maar ook je eigen huidvetten. En je huidvetten zijn nodig voor bescherming. De jeuk werd heviger en haar huid was roder en warmer dan eerst.

Oplossing zoeken

Met klachten rond blijven lopen zorgde voor frustratie. Daarom vond Anouk dat het tijd werd om een definitieve oplossing te zoeken. Na wat rondvragen kwam ze uiteindelijk terecht bij ons in de salon. Het eerste gesprek vond een paar weken terug plaats, waar we samen de tijd hebben genomen om haar klachten onder de loep te nemen.

De Mediscope

Veel hits op Google komen hierop neer. Dit klopt deels wel en deels niet. Veel crèmes en smeersels halen inderdaad niets uit. Dat komt doordat veel middeltjes niet de hoeveelheid werkstoffen bevatten die nodig zijn voor een effectieve werking. Veel producten zijn groot moleculair. Dat betekent dat de moleculen niet diep in de huid komen. Een drogistmedewerker weet niet wat bepaalde werkstoffen in de diepte van de huid kunnen doen. Een huidspecialist wel. Wij werken met producten die klein moleculair zijn. Hierdoor kom je wel in de diepte. Pigment is wel een moeilijk huidprobleem en vereist veel consequentheid in de behandelingen, vitamines en productgebruik.

Opluchting

Anouk liep de salon uit met een net verzorgde hoofdhuid en een tas met producten. In de salon behandelen we uiteraard je probleem. Maar om er definitief af te komen, is er regelmatige verzorging nodig. Ook thuis! We gaven Anouk advies mee hoe ze de producten moest gebruiken. Ze vertelde: ‘Een aantal weken na de behandeling en verzorging thuis kon ik opgelucht ademhalen. Mijn eczeem is flink verminderd, ik voel mij nu stukken beter. Geen warrige haardos meer op mijn hoofd door het krabben. Maar een gezonde hoofdhuid en een verzorgde uitstraling!’

Deel dit bericht op:

Ook interessant voor jou

Een juweel onder de huidverzorging: GOUD!

Goud in huidverzorging? Hoe kan dat en wat doet het met jouw huid? We vertellen het in onze blog. Lees meer!

Lees verder

’Mijn droge huid is eindelijk verleden tijd’

Louise (32) kampte al lang met een droge huid. Niets hielp, tot ze bij Xanne’s Beautysalon kwam. Lees hier hoe het nu met haar gaat!

Lees verder

Do’s en don’ts rondom een verslapte huid!

Heb jij last van een verslapte huid? Geen zorgen, er zijn mogelijkheden om het te verbeteren. Maar weet wat je wel en niet moet doen! Lees hier alles erover.

Lees verder

jane iredale Foundation test

Vind jij het lastig om een goede foundation te vinden bij jouw huidsoort, huidconditie en huidskleur? Lees meer!

Lees verder

Mesotherapie: dit is wat je moet weten!

Heb jij al gehoord van mesotherapie? Dit is een toegankelijke en innovatieve techniek om huidveroudering te verminderen. Lees meer!

Lees verder

De feiten en fabels over acne op een rij

Acne is een veel voorkomend huidprobleem, waar ook veel informatie over te vinden is. Dit zijn de feiten en fabels op een rijtje!

Lees verder

Xanne’s advies: zo verbeter je beschadigd haar

Weet jij hoe je beschadigd haar kunt herstellen? Xanne geeft je graag advies! In dit blogartikel lees je het complete advies.

Lees verder

Minder haargroei, meer zelfvertrouwen!

Haargroei is natuurlijk, maar soms ook ongewenst. Ook Nina was haar haargroei meer dan zat. De IPL-SHR-behandeling bood uitkomt. Lees meer!

Lees verder

Permanente make-up? Kies verstandig!

Zit jij na te denken om permanente make-up te laten zetten? Deze tips zijn nuttig om een goede keuze te kunnen maken! Lees hier meer.

Lees verder

Ervaringen

Mijn huid reageert altijd al erg heftig op producten. Na de eerste Bioface Lifting behandeling moest mijn huid behoorlijk wennen. Maar na advies en het behandelplan van Xanne werd mijn huid steeds rustiger en oogde verzorgde en stralender. Mijn doel..

- Gretha Meibos

Ik zou de Bodyscan aanbevelen bij anderen, want het is een goede check, maar bespreek het goed, want er komt veel informatie op je af. Ik zou over een jaar nog weleens willen kijken hoe het er dan voor staat. Eerst verder rustig herstellen en doorgaan met wat ik al doe.

- Annemarie

In 1 behandeling je haar weg werkt helaas niet zo, maar na een paar IPL-behandelingen met tussenpozen van 6 weken werd het resultaat steeds meer zichtbaar. De donkere haren verdwenen als sneeuw voor de zon en ik had het gewenste resultaat.

- René

Het duurde heel wat behandelingen voordat het effect had en de haren verdwenen, maar het resultaat mag er zijn! Geen huidirritaties meer en bijna geen haartjes meer te zien. Ik zou het iedereen aanraden om op een pijnloze manier van je ongewenste haargroei af te komen. Wat een gemak!

- Franciska

Ik had eerst heel erg last van een soort eczeem op mijn hoofdhuid. Toen heb ik bij Aline een hoofdhuidcontrole gehad met de Mediscope. Het advies gaat dus verder dan alleen in de salon.

- Marjan

Op dit moment doe ik de mesotherapie en XO Cell Plasma streaming om en om, en ik ben zeer content met het resultaat. Xanne is altijd bezig met vernieuwing op het gebied van huidverbetering, anti-aging en voedingsadviezen, en dit vind ik zo fijn aan haar.

- Ramona

Als je eenmaal jane iredale hebt geprobeerd, wil je nooit meer iets anders. Ik ben zelf echt verkocht en ik schaf geen ander soort make-up meer aan. Mijn huid verdraagt dit zó goed!

- Ramona

Xanne is een vakvrouw en weet waar ze het over heeft! Een bijzondere salon, die van alle markten thuis is. Zeker een aanrader!

- Lennard

Ik kom altijd bij Xanne of Aline te knippen. Dat bevalt mij erg goed, anders kwam ik toch niet weer. En ze heeft mij van mijn schilfers op mijn hoofd afgeholpen.

- Lennard

Ik ben sinds een aantal jaren klant bij Xanne. Zowel bij de kapsalon als de schoonheidsbehandelingen. Dit bevalt zeer goed. Xanne luistert goed naar wensen van de klant. En ze knipt natuurlijk goed! Zeer tevreden.

- Ymkje

Xanne’s Beautysalon, de enige salon waar ik vol. zelfvertrouwen weer naar buiten loop als ik er ben geweest.
Xanne luistert, geeft advies wanneer ik daar om vraag en pas als echt duidelijk is wat er moet gebeuren gaat ze aan de slag! Xanne neemt dus echt de tijd in de voorbereiding. Erg prettig! Ze neemt echt de tijd voor mij en zorgt altijd weer voor een top resultaat met de juiste producten, wat er voor zorgt dat ik graag terug kom! Bedankt Xanne.

- Ineke

Al lange tijd zat ik er tegenaan te hikken dat het toch eens tijd werd om met regelmaat een schoonheidsspecialiste te gaan bezoeken. Ik liep tegen de vijftig en mijn huid werd minder en mijn rimpels meer. Ik kon geen salon vinden die bij mij past. De schoonheidsspecialistes zaten zelf vaak onder de make-up en/of ze deden erg gemaakt. Ik voel me daar niet bij thuis. Nu heb ik sinds anderhalf jaar Xanne; wat een verademing. Eerlijk advies, geweldige producten voor thuis, geen opdringerige verkooptrucjes en, niet geheel onbelangrijk, mijn huid is flink opgeknapt. Xanne is heel professioneel en een lieve schat. De behandelingen zijn een feestje!

- Marguérite

VRAAG ONS GRATIS
MAGAZINE AAN!

Heb jij ons eigen magazine al gelezen? Hij
staat boordevol (huid)tips, producten en
ervaringsverhalen. Vraag hem hier gratis aan!