Permanente make-up? Kies verstandig!

Minder haargroei, meer zelfvertrouwen!

BLOG | 9 oktober 2023

Lichaamshaar mag er zijn. Steeds meer vrouwen omarmen hun natuurlijke haargroei, bijvoorbeeld onder hun oksels of in hun intieme zone. Toch voelt het voor velen ook nog als ongewenste haargroei. Een gladde huid voelt comfortabeler aan, zowel letterlijk als figuurlijk. Nina (40) was jarenlang in de weer met scheermesjes, maar dit was ze op een gegeven moment zat. Nina vertelt: ‘Er moest en zou een alternatieve oplossing komen.’

haargroei

Hele bevalling

‘Op mijn 35ste werden mijn man en ik gezegend met de geboorte van ons zoontje. Zwanger raken was een hele klus geweest, dus deze zwangerschap was echt een geschenk. De dankbaarheid was groot. Maar een zwangerschap schudt je hele hormoonhuishouding door elkaar. Na de bevalling gierden de hormonen nog steeds door mijn lichaam, waardoor ik ook meer last kreeg van haargroei.’

Onbegonnen werk

‘Vooral mijn benen en schaamstreek waren een eindeloze strijd. Als ik net weer geschoren had, waren de volgende dag alweer kleine haartjes te zien. Wanneer ik de haartjes dan liet voor wat het was, waren ze donker en zo duidelijk zichtbaar. Ik wist dat scheren een taak is waar iedere vrouw wekelijks mee te maken krijgt. Toch was dit geen troost. Ik begon mijn scheermesjes steeds meer te vervloeken. De alternatieve opties die ik toen nog heb geprobeerd, namelijk ontharingscrème en epileren, waren ook geen succes. Dit voelde totaal niet comfortabel aan en mijn huid ging nog meer irriteren. Geen alternatief leek te helpen, totdat ik kennismaakte met IPL.’

Kenmerken IPL

IPL ontharen is een innovatieve techniek om van je ongewenste haargroei af te komen. Het kenmerkt zich als volgt:

Aan de slag

Specialist Xanne vertelt: ‘Nina kwam ongeveer vier jaar na haar bevalling bij ons terecht. Ze wist toen nog niet dat er meer bestond dan alleen scheren, epileren of harsen. Tijdens een intakegesprek wilde ik haar daarom eerst alles vertellen over onze IPL-SHR-behandeling. Op die manier wist ze wat er ging gebeuren. Bij de SHR-variant van IPL gebruiken we een lagere energie dan bij de reguliere IPL. De warmte komt dieper in je haarzakjes, waardoor de eiwitten en stamcellen zullen stollen. Het fijne is dat er helemaal geen rekening gehouden hoefde te worden met Nina’s haar- en huidskleur. De SHR-laser werkt niet alleen op het pigment, maar pakt ook de eiwitten onder de haarzakjes aan. Daardoor is het mogelijk iedere haar- en huidskleur te behandelen. We konden gelijk de eerste behandeling inplannen.’

Weer zelfverzekerd

Nina vervolgt haar verhaal: ‘Ik was me ervan bewust dat er meerdere behandelingen nodig waren. Dit had Xanne heel open en eerlijk verteld, omdat de haarzakjes niet gelijk volledig inactief zijn. Gelukkig merkte ik na drie behandelingen al dat de haargroei minder werd. Na ongeveer tien behandelingen waren mijn benen en schaamstreek volledig glad. Het verwijderen van mijn ongewenste haargroei deed zoveel met mijn zelfvertrouwen. Meer dan ik had verwacht.’

Deel dit bericht op:

Ook interessant voor jou

Xanne’s advies: zo verbeter je beschadigd haar

Weet jij hoe je beschadigd haar kunt herstellen? Xanne geeft je graag advies! In dit blogartikel lees je het complete advies.

Lees verder

Permanente make-up? Kies verstandig!

Zit jij na te denken om permanente make-up te laten zetten? Deze tips zijn nuttig om een goede keuze te kunnen maken! Lees hier meer.

Lees verder

BIAB of gelpolish: alle misvattingen op een rijtje!

BIAB of gelpolish: weet jij eigenlijk wat hierover waar is? In dit artikel worden alle misvattingen over de behandelingen opgehelderd!

Lees verder

Een lashlift? Weet wat je wel en niet moet doen!

Weet jij wat je moet doen na een lashlift? In dit artikel lees je de do’s en dont’s op gebied van deze behandeling!

Lees verder

Droge huid verbeteren? Zo doe je dat!

Je bent helemaal klaar met je droge huid. Gelukkig is voor elk probleem een oplossing! Lees hier meer.

Lees verder

‘Mijn eczeem is flink verminderd, ik voel mij stukken beter’

Anouk had veel last van eczeem op haar hoofdhuid. Lees hier hoe zij het probleem liet aanpakken.

Lees verder

Anti-aging: onwaarheden opgehelderd!

Wat zou je je huidveroudering graag zien verdwijnen. Met de goede anti-aging verzorging kom je al een heel eind! Maar wat is hierover eigenlijk waar en niet waar? Lees het hier.

Lees verder

Wat je moet weten over… make-up en huidverzorging

Lees hier de belangrijkste tips rondom make-up en huidverzorging.

Lees verder

De 5 beste (?) tips tegen pigmentvlekken

Welke tips tegen pigmentvlekken werken nu echt? Lees het hier.

Lees verder

Ervaringen

Mijn huid reageert altijd al erg heftig op producten. Na de eerste Bioface Lifting behandeling moest mijn huid behoorlijk wennen. Maar na advies en het behandelplan van Xanne werd mijn huid steeds rustiger en oogde verzorgde en stralender. Mijn doel..

- Gretha Meibos

Ik zou de Bodyscan aanbevelen bij anderen, want het is een goede check, maar bespreek het goed, want er komt veel informatie op je af. Ik zou over een jaar nog weleens willen kijken hoe het er dan voor staat. Eerst verder rustig herstellen en doorgaan met wat ik al doe.

- Annemarie

In 1 behandeling je haar weg werkt helaas niet zo, maar na een paar IPL-behandelingen met tussenpozen van 6 weken werd het resultaat steeds meer zichtbaar. De donkere haren verdwenen als sneeuw voor de zon en ik had het gewenste resultaat.

- René

Het duurde heel wat behandelingen voordat het effect had en de haren verdwenen, maar het resultaat mag er zijn! Geen huidirritaties meer en bijna geen haartjes meer te zien. Ik zou het iedereen aanraden om op een pijnloze manier van je ongewenste haargroei af te komen. Wat een gemak!

- Franciska

Ik had eerst heel erg last van een soort eczeem op mijn hoofdhuid. Toen heb ik bij Aline een hoofdhuidcontrole gehad met de Mediscope. Het advies gaat dus verder dan alleen in de salon.

- Marjan

Op dit moment doe ik de mesotherapie en XO Cell Plasma streaming om en om, en ik ben zeer content met het resultaat. Xanne is altijd bezig met vernieuwing op het gebied van huidverbetering, anti-aging en voedingsadviezen, en dit vind ik zo fijn aan haar.

- Ramona

Als je eenmaal jane iredale hebt geprobeerd, wil je nooit meer iets anders. Ik ben zelf echt verkocht en ik schaf geen ander soort make-up meer aan. Mijn huid verdraagt dit zó goed!

- Ramona

Xanne is een vakvrouw en weet waar ze het over heeft! Een bijzondere salon, die van alle markten thuis is. Zeker een aanrader!

- Lennard

Ik kom altijd bij Xanne of Aline te knippen. Dat bevalt mij erg goed, anders kwam ik toch niet weer. En ze heeft mij van mijn schilfers op mijn hoofd afgeholpen.

- Lennard

Ik ben sinds een aantal jaren klant bij Xanne. Zowel bij de kapsalon als de schoonheidsbehandelingen. Dit bevalt zeer goed. Xanne luistert goed naar wensen van de klant. En ze knipt natuurlijk goed! Zeer tevreden.

- Ymkje

Xanne’s Beautysalon, de enige salon waar ik vol. zelfvertrouwen weer naar buiten loop als ik er ben geweest.
Xanne luistert, geeft advies wanneer ik daar om vraag en pas als echt duidelijk is wat er moet gebeuren gaat ze aan de slag! Xanne neemt dus echt de tijd in de voorbereiding. Erg prettig! Ze neemt echt de tijd voor mij en zorgt altijd weer voor een top resultaat met de juiste producten, wat er voor zorgt dat ik graag terug kom! Bedankt Xanne.

- Ineke

Al lange tijd zat ik er tegenaan te hikken dat het toch eens tijd werd om met regelmaat een schoonheidsspecialiste te gaan bezoeken. Ik liep tegen de vijftig en mijn huid werd minder en mijn rimpels meer. Ik kon geen salon vinden die bij mij past. De schoonheidsspecialistes zaten zelf vaak onder de make-up en/of ze deden erg gemaakt. Ik voel me daar niet bij thuis. Nu heb ik sinds anderhalf jaar Xanne; wat een verademing. Eerlijk advies, geweldige producten voor thuis, geen opdringerige verkooptrucjes en, niet geheel onbelangrijk, mijn huid is flink opgeknapt. Xanne is heel professioneel en een lieve schat. De behandelingen zijn een feestje!

- Marguérite

VRAAG ONS GRATIS
MAGAZINE AAN!

Heb jij ons eigen magazine al gelezen? Hij
staat boordevol (huid)tips, producten en
ervaringsverhalen. Vraag hem hier gratis aan!