Puistjes van Chocola

Puistjes van Chocola

BLOG | 23 december 2020

Als schoonheidsspecialiste ik de vraag al vaker gehad: kun je puistjes krijgen van chocolade? We rekenen voor eens en voor altijd af met die vraag. Wat denk jij, zijn chocolade en andere vette voedingsmiddelen belangrijke veroorzakers van puistjes?

Mythe of waarheid?

Er zijn een heleboel discussies rond dit onderwerp. De ene zegt wel puistjes te krijgen van chocola, de andere zegt dat het komt door het aanraken van je gezicht wanneer je net chocolade hebt gegeten. Maar dat je puistjes kunt krijgen door het eten van chocola, is een mythe. Het is nooit bewezen dat het eten van chocolade of ander vet voedsel zorgt voor het ontstaan van puistjes. Puistjes ontstaan door een ontsteking van de huid rond de talgklieren.

Toxines

Toch is er een kleine kanttekening. Huidspecialiste Xanne Braam legt uit dat het wel mogelijk is dat je van het eten van chocolade puistjes krijgt. Het ligt echter niet zo eenvoudig als we denken, want het heeft met meerdere factoren te maken. “Het kan zijn dat je lichaam boordevol toxines zit. Dit is verzurende voeding. Wanneer je veel toxines in je lichaam hebt, dan kan een stukje chocolade net teveel zijn. Hier reageert je lichaam op, door van alles te proberen om van die afvalstoffen af te komen. Soms uit zich dat in de vorm van puistjes.”

Ook is het zo dat wanneer je al last van puistjes hebt, dat de hoeveelheid of de mate hierin kan verergeren door het eten van vet voedsel. Dit kan door chocola komen, maar ook door bijvoorbeeld varkensvlees. Dus wanneer er al iets onder de oppervlakte broeit, kan vet voedsel ontstekingen, of puistjes ‘triggeren’.

Darmflora uit balans

Je moet je daarnaast ook voorstellen dat alles wat in je darmen gebeurt, te zien is op de huid. Wanneer je darmflora niet in balans is, uit zich dat in een ‘slechte’ huid of oneffenheden. Lieve van Assche zegt daarover: “Iemand die heel evenwichtig eet en leeft, zal zich echt wel een stukje chocola kunnen permitteren zonder daar een effect op de huid van te krijgen.” Wanneer je geen gezonde levensstijl hebt, je darmflora uit balans is, veel suikers en vetten van bijvoorbeeld snoep, koolhydraten of energiedrankjes nuttigt, is de kans groot dat wanneer je dan ook nog chocolade eet, je dan puistjes kunt krijgen van chocolade.

Een tip van Xanne Braam: “bekijk de samenstelling eens van chocolade. Vooral melkchocolade en witte chocolade. Pure chocolade bevat veel minder vet. Dus mijn mening: balans en evenwicht van binnen en buitenaf.”

Is deze mythe nu dan voorgoed uit de wereld geholpen? Dat niet, want er zullen altijd mensen zijn die zeggen dat ze door meer chocolade te eten, écht meer puistjes krijgen.

Hevige acne

Wanneer iemand last heeft van hevige acne, kan er natuurlijk iets anders aan de hand zijn. Het kan met allerlei andere factoren te maken hebben, zoals allergieën, hormoonhuishouding, etc. Wat voor de ene een oorzaak is, hoeft voor de ander niet zo te zijn. Persoonlijk advies is daarom erg belangrijk.

Deel dit bericht op:

Ook interessant voor jou

Permanente make-up? Kies verstandig!

Zit jij na te denken om permanente make-up te laten zetten? Deze tips zijn nuttig om een goede keuze te kunnen maken! Lees hier meer.

Lees verder

BIAB of gelpolish: alle misvattingen op een rijtje!

BIAB of gelpolish: weet jij eigenlijk wat hierover waar is? In dit artikel worden alle misvattingen over de behandelingen opgehelderd!

Lees verder

Een lashlift? Weet wat je wel en niet moet doen!

Weet jij wat je moet doen na een lashlift? In dit artikel lees je de do’s en dont’s op gebied van deze behandeling!

Lees verder

Droge huid verbeteren? Zo doe je dat!

Je bent helemaal klaar met je droge huid. Gelukkig is voor elk probleem een oplossing! Lees hier meer.

Lees verder

‘Mijn eczeem is flink verminderd, ik voel mij stukken beter’

Anouk had veel last van eczeem op haar hoofdhuid. Lees hier hoe zij het probleem liet aanpakken.

Lees verder

Anti-aging: onwaarheden opgehelderd!

Wat zou je je huidveroudering graag zien verdwijnen. Met de goede anti-aging verzorging kom je al een heel eind! Maar wat is hierover eigenlijk waar en niet waar? Lees het hier.

Lees verder

Wat je moet weten over… make-up en huidverzorging

Lees hier de belangrijkste tips rondom make-up en huidverzorging.

Lees verder

De 5 beste (?) tips tegen pigmentvlekken

Welke tips tegen pigmentvlekken werken nu echt? Lees het hier.

Lees verder

Xanne’s advies: oplossingen bij haaruitval

Er zijn oplossingen voor haaruitval, Xanne denkt met je mee.

Lees verder

Ervaringen

Mijn huid reageert altijd al erg heftig op producten. Na de eerste Bioface Lifting behandeling moest mijn huid behoorlijk wennen. Maar na advies en het behandelplan van Xanne werd mijn huid steeds rustiger en oogde verzorgde en stralender. Mijn doel..

- Gretha Meibos

Ik zou de Bodyscan aanbevelen bij anderen, want het is een goede check, maar bespreek het goed, want er komt veel informatie op je af. Ik zou over een jaar nog weleens willen kijken hoe het er dan voor staat. Eerst verder rustig herstellen en doorgaan met wat ik al doe.

- Annemarie

In 1 behandeling je haar weg werkt helaas niet zo, maar na een paar IPL-behandelingen met tussenpozen van 6 weken werd het resultaat steeds meer zichtbaar. De donkere haren verdwenen als sneeuw voor de zon en ik had het gewenste resultaat.

- René

Het duurde heel wat behandelingen voordat het effect had en de haren verdwenen, maar het resultaat mag er zijn! Geen huidirritaties meer en bijna geen haartjes meer te zien. Ik zou het iedereen aanraden om op een pijnloze manier van je ongewenste haargroei af te komen. Wat een gemak!

- Franciska

Ik had eerst heel erg last van een soort eczeem op mijn hoofdhuid. Toen heb ik bij Aline een hoofdhuidcontrole gehad met de Mediscope. Het advies gaat dus verder dan alleen in de salon.

- Marjan

Op dit moment doe ik de mesotherapie en XO Cell Plasma streaming om en om, en ik ben zeer content met het resultaat. Xanne is altijd bezig met vernieuwing op het gebied van huidverbetering, anti-aging en voedingsadviezen, en dit vind ik zo fijn aan haar.

- Ramona

Als je eenmaal jane iredale hebt geprobeerd, wil je nooit meer iets anders. Ik ben zelf echt verkocht en ik schaf geen ander soort make-up meer aan. Mijn huid verdraagt dit zó goed!

- Ramona

Xanne is een vakvrouw en weet waar ze het over heeft! Een bijzondere salon, die van alle markten thuis is. Zeker een aanrader!

- Lennard

Ik kom altijd bij Xanne of Aline te knippen. Dat bevalt mij erg goed, anders kwam ik toch niet weer. En ze heeft mij van mijn schilfers op mijn hoofd afgeholpen.

- Lennard

Ik ben sinds een aantal jaren klant bij Xanne. Zowel bij de kapsalon als de schoonheidsbehandelingen. Dit bevalt zeer goed. Xanne luistert goed naar wensen van de klant. En ze knipt natuurlijk goed! Zeer tevreden.

- Ymkje

Xanne’s Beautysalon, de enige salon waar ik vol. zelfvertrouwen weer naar buiten loop als ik er ben geweest.
Xanne luistert, geeft advies wanneer ik daar om vraag en pas als echt duidelijk is wat er moet gebeuren gaat ze aan de slag! Xanne neemt dus echt de tijd in de voorbereiding. Erg prettig! Ze neemt echt de tijd voor mij en zorgt altijd weer voor een top resultaat met de juiste producten, wat er voor zorgt dat ik graag terug kom! Bedankt Xanne.

- Ineke

Al lange tijd zat ik er tegenaan te hikken dat het toch eens tijd werd om met regelmaat een schoonheidsspecialiste te gaan bezoeken. Ik liep tegen de vijftig en mijn huid werd minder en mijn rimpels meer. Ik kon geen salon vinden die bij mij past. De schoonheidsspecialistes zaten zelf vaak onder de make-up en/of ze deden erg gemaakt. Ik voel me daar niet bij thuis. Nu heb ik sinds anderhalf jaar Xanne; wat een verademing. Eerlijk advies, geweldige producten voor thuis, geen opdringerige verkooptrucjes en, niet geheel onbelangrijk, mijn huid is flink opgeknapt. Xanne is heel professioneel en een lieve schat. De behandelingen zijn een feestje!

- Marguérite

VRAAG ONS GRATIS
MAGAZINE AAN!

Heb jij ons eigen magazine al gelezen? Hij
staat boordevol (huid)tips, producten en
ervaringsverhalen. Vraag hem hier gratis aan!