Tips bij puistjes door afvallen

TIPS BIJ PUISTJES DOOR AFVALLEN

BLOG | 7 augustus 2018

Wanneer je afvalt, bestaat de kans dat je last krijgt van ontstekingen in de huid. Je zit natuurlijk niet te wachten op die puistjes, maar waar komen die nu eigenlijk vandaan?

Het kan zijn dat als je in een rap tempo afvalt, dat je niet genoeg eet. Je krijgt dan niet voldoende voedingsstoffen binnen. Een tekort aan voedingsstoffen zorgt weer voor een verzwakt immuunsysteem. Je huid kan hiervan de dupe worden, waardoor kwaaltjes als eczeem, droogte en dus ook acné op kunnen spelen.

Daarnaast komen er bij afslanken ook afvalstoffen vrij. Alle toxische stoffen die we links en rechts uit ons milieu binnen krijgen, (denk aan pesticides, weekmakers uit plastic flessen, etc.) slaan zich het liefste op in vetten. Als je afslankt, raak je dat vet kwijt en komen ook die toxische stoffen weer vrij. Het lymfesysteem voert dan al die toxische stoffen af, uit je lichaam. Dit gaat deels door de huid naar buiten, waardoor er ontstekingen plaatsvinden in de vorm van acne.

Slechte huid door koolhydraatarm dieet

Diëten waarbij je laag in koolhydraten zit, zijn een enorme trend. Maar pas hierbij op: bij koolhydraatarme diëten, verbrand je vooral vetten. Hierbij komen ketonen (zuren) vrij in het bloed. De huid kan hierdoor flink uitdrogen en er ontstaat een disbalans, waardoor de huid weer kan reageren met onzuiverheden. Eet dus altijd voldoende koolhydraten uit bijvoorbeeld granen en fruit.

Tips: Hoe voorkom je onzuiverheden tijdens het afvallen?

  1. Drink voldoende water, zodat afvalstoffen goed afgevoerd kunnen worden en je huid niet uitdroogt.
  2. Daarnaast zorg je dat je voldoende goede vetten binnen krijgt. Vooral omega 3 vetten die je bijvoorbeeld vindt in avocado en olijfolie zijn goed voor je huid en werken ook nog eens ontstekingsremmend. Zo krijgen huidontstekingen – zoals acné – minder kans.
  3. Om je darmflora in balans te houden zodat je weerstand goed op peil blijft, drink je iedere ochtend een borrelglaasje Aloe Vera Vita Drink.
  4. Om je gezondheid te ondersteunen tijdens het afvallen, slik je supplementen. Supplementen waar je huid vooral veel baat bij heeft zijn ‘Huidvitamine-Plus’ tabletten en OPC. OPC is een anti-oxidant uit druivenpitkernextract.
  5. Reinig en verzorg je huid twee keer per dag. Met het reinigen zorg je er niet alleen voor dat je huid schoon is van afvalstoffen en bacteriën, maar ook dat je huid wordt geactiveerd om nieuwe cellen en collageen aan te maken. Daarnaast wordt de huid gevoed met de juiste werkstoffen en houd je de huid gezond.

S.O.S. redmiddel bij puistjes

Wanneer je tóch last krijgt van enkele ontstekingen en deze zo snel mogelijk weer wilt laten verdwijnen, behandel je de plekjes met Silvergel. Dit is een ‘s.o.s.-redmiddel’ dat het puistje uitdroogt en alle bacteriën doodt die de gel tegenkomt. Dit product is verkrijgbaar bij ons in de salon. Wanneer je erg veel last blijft houden van een slechte huid, is een adviesgesprek met Xanne ( Huidspecialist ) of Angela (Acnéspecialist)  altijd aan te raden. Één van ons  maakt dan samen met jou een plan, om je probleemhuid aan te pakken.

Vergoeding bij Acné

Heb jij echt een vorm van Acné? Dan kan je bij ons € 500,00 per jaar vergoed krijgen vanuit het ziekenfonds. Hiervoor hebben wij wel een verwijsbrief van de huisarts nodig en het is goed om even te checken of het in je zorgpakket zit.

Plan hier online een afspraak met één van onze huidexperts

Deel dit bericht op:

Ook interessant voor jou

Permanente make-up? Kies verstandig!

Zit jij na te denken om permanente make-up te laten zetten? Deze tips zijn nuttig om een goede keuze te kunnen maken! Lees hier meer.

Lees verder

BIAB of gelpolish: alle misvattingen op een rijtje!

BIAB of gelpolish: weet jij eigenlijk wat hierover waar is? In dit artikel worden alle misvattingen over de behandelingen opgehelderd!

Lees verder

Een lashlift? Weet wat je wel en niet moet doen!

Weet jij wat je moet doen na een lashlift? In dit artikel lees je de do’s en dont’s op gebied van deze behandeling!

Lees verder

Droge huid verbeteren? Zo doe je dat!

Je bent helemaal klaar met je droge huid. Gelukkig is voor elk probleem een oplossing! Lees hier meer.

Lees verder

‘Mijn eczeem is flink verminderd, ik voel mij stukken beter’

Anouk had veel last van eczeem op haar hoofdhuid. Lees hier hoe zij het probleem liet aanpakken.

Lees verder

Anti-aging: onwaarheden opgehelderd!

Wat zou je je huidveroudering graag zien verdwijnen. Met de goede anti-aging verzorging kom je al een heel eind! Maar wat is hierover eigenlijk waar en niet waar? Lees het hier.

Lees verder

Wat je moet weten over… make-up en huidverzorging

Lees hier de belangrijkste tips rondom make-up en huidverzorging.

Lees verder

De 5 beste (?) tips tegen pigmentvlekken

Welke tips tegen pigmentvlekken werken nu echt? Lees het hier.

Lees verder

Xanne’s advies: oplossingen bij haaruitval

Er zijn oplossingen voor haaruitval, Xanne denkt met je mee.

Lees verder

Ervaringen

Mijn huid reageert altijd al erg heftig op producten. Na de eerste Bioface Lifting behandeling moest mijn huid behoorlijk wennen. Maar na advies en het behandelplan van Xanne werd mijn huid steeds rustiger en oogde verzorgde en stralender. Mijn doel..

- Gretha Meibos

Ik zou de Bodyscan aanbevelen bij anderen, want het is een goede check, maar bespreek het goed, want er komt veel informatie op je af. Ik zou over een jaar nog weleens willen kijken hoe het er dan voor staat. Eerst verder rustig herstellen en doorgaan met wat ik al doe.

- Annemarie

In 1 behandeling je haar weg werkt helaas niet zo, maar na een paar IPL-behandelingen met tussenpozen van 6 weken werd het resultaat steeds meer zichtbaar. De donkere haren verdwenen als sneeuw voor de zon en ik had het gewenste resultaat.

- René

Het duurde heel wat behandelingen voordat het effect had en de haren verdwenen, maar het resultaat mag er zijn! Geen huidirritaties meer en bijna geen haartjes meer te zien. Ik zou het iedereen aanraden om op een pijnloze manier van je ongewenste haargroei af te komen. Wat een gemak!

- Franciska

Ik had eerst heel erg last van een soort eczeem op mijn hoofdhuid. Toen heb ik bij Aline een hoofdhuidcontrole gehad met de Mediscope. Het advies gaat dus verder dan alleen in de salon.

- Marjan

Op dit moment doe ik de mesotherapie en XO Cell Plasma streaming om en om, en ik ben zeer content met het resultaat. Xanne is altijd bezig met vernieuwing op het gebied van huidverbetering, anti-aging en voedingsadviezen, en dit vind ik zo fijn aan haar.

- Ramona

Als je eenmaal jane iredale hebt geprobeerd, wil je nooit meer iets anders. Ik ben zelf echt verkocht en ik schaf geen ander soort make-up meer aan. Mijn huid verdraagt dit zó goed!

- Ramona

Xanne is een vakvrouw en weet waar ze het over heeft! Een bijzondere salon, die van alle markten thuis is. Zeker een aanrader!

- Lennard

Ik kom altijd bij Xanne of Aline te knippen. Dat bevalt mij erg goed, anders kwam ik toch niet weer. En ze heeft mij van mijn schilfers op mijn hoofd afgeholpen.

- Lennard

Ik ben sinds een aantal jaren klant bij Xanne. Zowel bij de kapsalon als de schoonheidsbehandelingen. Dit bevalt zeer goed. Xanne luistert goed naar wensen van de klant. En ze knipt natuurlijk goed! Zeer tevreden.

- Ymkje

Xanne’s Beautysalon, de enige salon waar ik vol. zelfvertrouwen weer naar buiten loop als ik er ben geweest.
Xanne luistert, geeft advies wanneer ik daar om vraag en pas als echt duidelijk is wat er moet gebeuren gaat ze aan de slag! Xanne neemt dus echt de tijd in de voorbereiding. Erg prettig! Ze neemt echt de tijd voor mij en zorgt altijd weer voor een top resultaat met de juiste producten, wat er voor zorgt dat ik graag terug kom! Bedankt Xanne.

- Ineke

Al lange tijd zat ik er tegenaan te hikken dat het toch eens tijd werd om met regelmaat een schoonheidsspecialiste te gaan bezoeken. Ik liep tegen de vijftig en mijn huid werd minder en mijn rimpels meer. Ik kon geen salon vinden die bij mij past. De schoonheidsspecialistes zaten zelf vaak onder de make-up en/of ze deden erg gemaakt. Ik voel me daar niet bij thuis. Nu heb ik sinds anderhalf jaar Xanne; wat een verademing. Eerlijk advies, geweldige producten voor thuis, geen opdringerige verkooptrucjes en, niet geheel onbelangrijk, mijn huid is flink opgeknapt. Xanne is heel professioneel en een lieve schat. De behandelingen zijn een feestje!

- Marguérite

VRAAG ONS GRATIS
MAGAZINE AAN!

Heb jij ons eigen magazine al gelezen? Hij
staat boordevol (huid)tips, producten en
ervaringsverhalen. Vraag hem hier gratis aan!