UVA-Aging, UVB-Burning

UVA-Aging, UVB-Burning.

BLOG | 19 juli 2019

Niet elke zonnebrand/zonnefilter beschermt je tegen UVA!

UVA

Anti-zonnebrandmiddelen zijn gemaakt om de huid tegen zonnebrand te beschermen. Ze bevatten UV-filters waardoor minder UV-straling de huid bereikt. Een natuurlijke zonnefilter zoals Zinkoxide reflecteren en weerkaatsen het zonlicht. Een chemische filter trekt in de huid (wordt soms zelfs in je urine terug gevonden) en absorberen het zonlicht. Let wel op het woord ‘minder’. Zelfs de hoogste beschermende factor laat nog iets van zonnestralen binnen. Het moet daarom als een aanvullende maatregel gezien worden. Daarnaast zit in factor 50 altijd een chemische filter.

Belangrijke tips zijn om op het UV-filter tekentje op de verpakking te letten. Als er een rondje omheen zit, is dit een Europees keurmerk die je verteld dat deze zonnebrand ook beschermt tegen UVA. Het UVB filter beschermt tegen huidverbranding, het UVA filter tegen huidveroudering. Beide bieden bescherming tegen huidkanker. Als algemene stelregel geld dat de zonnebrandcrème een half uur van tevoren moet worden aangebracht. Verder is het belangrijk elke twee uur opnieuw de crème aan te brengen, ongeacht de factor. Ook de ogen kunnen door UV-straling worden beschadigen. Draag daarom zonnebrillen met een goed UV-filter. Smeer ook de lippen meerdere malen in met een lipbalm die is voorzien van een zonnefilter. Als deze niet in je lippenstift zit, gebruik dan een apart product.

Deel dit bericht op:

Ook interessant voor jou

Wat je moet weten over… make-up en huidverzorging

Lees hier de belangrijkste tips rondom make-up en huidverzorging

Lees verder

De 5 beste(?) tips tegen pigmentvlekken

Welke tips tegen pigmentvlekken werken nu echt? Lees het hier.

Lees verder

Xanne’s advies: oplossingen bij haaruitval

Er zijn oplossingen voor haaruitval, Xanne denkt met je mee.

Lees verder

Een jeukende hoofdhuid: dit doe je eraan!

Last van een jeukende hoofdhuid waar je maar niet vanaf komt? Lees hier wat de oorzaak kan zijn en wat je eraan kunt doen!

Lees verder

Zes tips om zo snel mogelijk oud te worden

Voor je huid zorgen? Onzin! Met deze tips wordt jij zo snel mogelijk oud!

Lees verder

De 5 dingen die je niet wist over…haaruitval

Haaruitval kan erg storend zijn, maar alopecia is een veelvoorkomende kwaal. Lees hier de 5 dingen die jij nog niet wist over alopecia.

Lees verder

’Ik ben eindelijk van mijn roos af’

Roos kan enorm storend zijn. Lees hier hoe Anoushka er vanaf probeerde te komen.

Lees verder

Xanne’s advies: couperose? Zo ondersteun je jouw huid

Couperose kan erg storend zijn. Een goede, gerichte behandeling kan je hierbij helpen.

Lees verder

Xanne’s Beautysalon winnaar glazen Aloe Vera-award van Deynique!

Lees verder

Ervaringen

Mijn huid reageert altijd al erg heftig op producten. Na de eerste Bioface Lifting behandeling moest mijn huid behoorlijk wennen. Maar na advies en het behandelplan van Xanne werd mijn huid steeds rustiger en oogde verzorgde en stralender. Mijn doel..

- Gretha Meibos

Ik zou de Bodyscan aanbevelen bij anderen, want het is een goede check, maar bespreek het goed, want er komt veel informatie op je af. Ik zou over een jaar nog weleens willen kijken hoe het er dan voor staat. Eerst verder rustig herstellen en doorgaan met wat ik al doe.

- Annemarie

In 1 behandeling je haar weg werkt helaas niet zo, maar na een paar IPL-behandelingen met tussenpozen van 6 weken werd het resultaat steeds meer zichtbaar. De donkere haren verdwenen als sneeuw voor de zon en ik had het gewenste resultaat.

- René

Het duurde heel wat behandelingen voordat het effect had en de haren verdwenen, maar het resultaat mag er zijn! Geen huidirritaties meer en bijna geen haartjes meer te zien. Ik zou het iedereen aanraden om op een pijnloze manier van je ongewenste haargroei af te komen. Wat een gemak!

- Franciska

Ik had eerst heel erg last van een soort eczeem op mijn hoofdhuid. Toen heb ik bij Aline een hoofdhuidcontrole gehad met de Mediscope. Het advies gaat dus verder dan alleen in de salon.

- Marjan

Op dit moment doe ik de mesotherapie en XO Cell Plasma streaming om en om, en ik ben zeer content met het resultaat. Xanne is altijd bezig met vernieuwing op het gebied van huidverbetering, anti-aging en voedingsadviezen, en dit vind ik zo fijn aan haar.

- Ramona

Als je eenmaal jane iredale hebt geprobeerd, wil je nooit meer iets anders. Ik ben zelf echt verkocht en ik schaf geen ander soort make-up meer aan. Mijn huid verdraagt dit zó goed!

- Ramona

Xanne is een vakvrouw en weet waar ze het over heeft! Een bijzondere salon, die van alle markten thuis is. Zeker een aanrader!

- Lennard

Ik kom altijd bij Xanne of Aline te knippen. Dat bevalt mij erg goed, anders kwam ik toch niet weer. En ze heeft mij van mijn schilfers op mijn hoofd afgeholpen.

- Lennard

Ik ben sinds een aantal jaren klant bij Xanne. Zowel bij de kapsalon als de schoonheidsbehandelingen. Dit bevalt zeer goed. Xanne luistert goed naar wensen van de klant. En ze knipt natuurlijk goed! Zeer tevreden.

- Ymkje

Xanne’s Beautysalon, de enige salon waar ik vol. zelfvertrouwen weer naar buiten loop als ik er ben geweest.
Xanne luistert, geeft advies wanneer ik daar om vraag en pas als echt duidelijk is wat er moet gebeuren gaat ze aan de slag! Xanne neemt dus echt de tijd in de voorbereiding. Erg prettig! Ze neemt echt de tijd voor mij en zorgt altijd weer voor een top resultaat met de juiste producten, wat er voor zorgt dat ik graag terug kom! Bedankt Xanne.

- Ineke

Al lange tijd zat ik er tegenaan te hikken dat het toch eens tijd werd om met regelmaat een schoonheidsspecialiste te gaan bezoeken. Ik liep tegen de vijftig en mijn huid werd minder en mijn rimpels meer. Ik kon geen salon vinden die bij mij past. De schoonheidsspecialistes zaten zelf vaak onder de make-up en/of ze deden erg gemaakt. Ik voel me daar niet bij thuis. Nu heb ik sinds anderhalf jaar Xanne; wat een verademing. Eerlijk advies, geweldige producten voor thuis, geen opdringerige verkooptrucjes en, niet geheel onbelangrijk, mijn huid is flink opgeknapt. Xanne is heel professioneel en een lieve schat. De behandelingen zijn een feestje!

- Marguérite

VRAAG ONS GRATIS
MAGAZINE AAN!

Heb jij ons eigen magazine al gelezen? Hij
staat boordevol (huid)tips, producten en
ervaringsverhalen. Vraag hem hier gratis aan!