Xanne’s advies: oplossingen bij haaruitval

Xanne’s advies: oplossingen bij haaruitval

BLOG | 9 januari 2023

Waarom vinden we haaruitval zo erg? Het voelt als een groot verlies wanneer je steeds meer haar ziet verdwijnen. Natuurlijk ben je ook mooi zónder een dikke haarbos, toch vinden veel mensen haaruitval erg naar. Daarom denk ik graag met je mee.

haaruitval

Veel impact

Er kunnen heel veel oorzaken zijn voor een jeukende hoofdhuid. Gelukkig zijn deze meestal heel goed te behandelen. Veelvoorkomende oorzaken zijn huidproblemen, stress of het gebruiken van de verkeerde producten. Ook is de manier waarop je je haar wast en hoe vaak relevant. Onder de douche wordt het Haaruitval heeft veel impact. Je wilt je graag vrouwelijk en mooi voelen, en je haar speelt daarbij een rol. Het is heel begrijpelijk dat je het helemaal niet fijn vindt om ’s ochtends plukken haar op je kussen te vinden of kale plekken op je hoofd te zien. Dat voelt confronterend en kan angstig zijn: krijg je ooit je haar weer terug of is dit je nieuwe realiteit? Zijn er oplossingen?

Haaruitval is normaal

Voordat ik een aantal oplossingen aandraag, is het belangrijk te noemen dat haaruitval in zekere mate heel normaal is. Iedereen verliest haar, elke dag. Maar normaal gesproken groeien er tijdig nieuwe haren terug, waardoor je er geen merkbaar verschil is van dag tot dag. Krijg je een dunnere haardos of kale plekken? Dan heb je last van overmatige haaruitval. Daar kunnen verschillende redenen voor zijn.

Wat kun je doen tegen haaruitval?

Er is een aantal dingen dat je kunt doen tegen haaruitval. Dat is afhankelijk van het soort haaruitval dat je hebt.

IJzer- of vitaminetekort?

Dat kan haaruitval tot gevolg hebben. Bij Xanne’s Beautysalon kunnen we een bodyscan uitvoeren waarbij we je waardes controleren. Eet voldoende groene groentes of slik supplementen om het ijzerniveau op peil te brengen. Vitamine B, C en zink zijn bevorderlijk voor je haar en hoofdhuid.

Breekbaar haar?

Sommige mensen hebben erg kwetsbaar en gevoelig haar. Een goede, milde verzorging is dan belangrijk. Heb je bijvoorbeeld al eens gedacht aan een Scalp Brush? Dat is een speciale borstel die goed is voor de hoofdhuid. Was je haar daarnaast met producten die de hoofdhuid niet verstoppen en de haargroei stimuleren.

Alopecia of auto-immuunziekte?

Is je haaruitval echt extreem en krijg je kale plekken? Dan kan het zijn dat je alopecia of een auto-immuunziekte hebt. Hierbij worden de haarwortelzakjes aangevallen door je eigen lichaam. Daardoor vallen de haren uit. In dit geval kan goede styling veel betekenen om je haar voller te laten ogen. Helaas is er (nog) geen concrete oplossing bekend voor alopecia. Wel kunnen we met een spray dit stofje vanuit je eigen lichaam omkapselen, waardoor we haaruitval tegengaan. Dit is symptoombestrijding.

Hormonen?

Menopauze, zwangerschap of een mindere weerstand hebben allemaal effect op je hormoonhuishouding. En daar reageert je huid en haar op! In deze fases dalen vrouwelijke hormonen progesteron en oestrogeen en is er relatief meer testosteron in je lichaam. Meestal is de belangrijkste oplossing hierbij: tijd. Na verloop van tijd komt je lichaam weer in balans en neemt de haargroei toe. In sommige gevallen kun je hormonale anticonceptie overwegen, als dat bij jou en jouw leefstijl past. Daarnaast kunnen we het lichaam een goede boost geven met de juiste vitamines, voor meer progesteron en minder cortisolaanmaak.

Geïrriteerde hoofdhuid?

Op een onrustige hoofdhuid groeit je haar niet lekker. Voor gezond haar is een goede hoofdhuidverzorging daarom essentieel. Gebruik shampoo zoveel mogelijk op de huid. Ook zijn maskers een goed idee. Wij hebben een masker van Mediceuticals met mint. Mint kalmeert de hoofdhuid, maar stimuleert toch de doorbloeding van de haarzakjes. Een natuurlijke olie is ook een goed idee.

Meer advies

Wij begrijpen heel goed dat het vervelend voelt als je haaruitval hebt. Of dat je hier enorm onzeker van wordt. Daarom hebben wij ons gespecialiseerd in het zo goed mogelijk oplossen van het probleem. Wij adviseren altijd eerlijk en nemen graag tijd voor je. Maak gerust een afspraak voor meer informatie of een persoonlijk advies.

Deel dit bericht op:

Ook interessant voor jou

Een juweel onder de huidverzorging: GOUD!

Goud in huidverzorging? Hoe kan dat en wat doet het met jouw huid? We vertellen het in onze blog. Lees meer!

Lees verder

’Mijn droge huid is eindelijk verleden tijd’

Louise (32) kampte al lang met een droge huid. Niets hielp, tot ze bij Xanne’s Beautysalon kwam. Lees hier hoe het nu met haar gaat!

Lees verder

Do’s en don’ts rondom een verslapte huid!

Heb jij last van een verslapte huid? Geen zorgen, er zijn mogelijkheden om het te verbeteren. Maar weet wat je wel en niet moet doen! Lees hier alles erover.

Lees verder

jane iredale Foundation test

Vind jij het lastig om een goede foundation te vinden bij jouw huidsoort, huidconditie en huidskleur? Lees meer!

Lees verder

Mesotherapie: dit is wat je moet weten!

Heb jij al gehoord van mesotherapie? Dit is een toegankelijke en innovatieve techniek om huidveroudering te verminderen. Lees meer!

Lees verder

De feiten en fabels over acne op een rij

Acne is een veel voorkomend huidprobleem, waar ook veel informatie over te vinden is. Dit zijn de feiten en fabels op een rijtje!

Lees verder

Xanne’s advies: zo verbeter je beschadigd haar

Weet jij hoe je beschadigd haar kunt herstellen? Xanne geeft je graag advies! In dit blogartikel lees je het complete advies.

Lees verder

Minder haargroei, meer zelfvertrouwen!

Haargroei is natuurlijk, maar soms ook ongewenst. Ook Nina was haar haargroei meer dan zat. De IPL-SHR-behandeling bood uitkomt. Lees meer!

Lees verder

Permanente make-up? Kies verstandig!

Zit jij na te denken om permanente make-up te laten zetten? Deze tips zijn nuttig om een goede keuze te kunnen maken! Lees hier meer.

Lees verder

Ervaringen

Mijn huid reageert altijd al erg heftig op producten. Na de eerste Bioface Lifting behandeling moest mijn huid behoorlijk wennen. Maar na advies en het behandelplan van Xanne werd mijn huid steeds rustiger en oogde verzorgde en stralender. Mijn doel..

- Gretha Meibos

Ik zou de Bodyscan aanbevelen bij anderen, want het is een goede check, maar bespreek het goed, want er komt veel informatie op je af. Ik zou over een jaar nog weleens willen kijken hoe het er dan voor staat. Eerst verder rustig herstellen en doorgaan met wat ik al doe.

- Annemarie

In 1 behandeling je haar weg werkt helaas niet zo, maar na een paar IPL-behandelingen met tussenpozen van 6 weken werd het resultaat steeds meer zichtbaar. De donkere haren verdwenen als sneeuw voor de zon en ik had het gewenste resultaat.

- René

Het duurde heel wat behandelingen voordat het effect had en de haren verdwenen, maar het resultaat mag er zijn! Geen huidirritaties meer en bijna geen haartjes meer te zien. Ik zou het iedereen aanraden om op een pijnloze manier van je ongewenste haargroei af te komen. Wat een gemak!

- Franciska

Ik had eerst heel erg last van een soort eczeem op mijn hoofdhuid. Toen heb ik bij Aline een hoofdhuidcontrole gehad met de Mediscope. Het advies gaat dus verder dan alleen in de salon.

- Marjan

Op dit moment doe ik de mesotherapie en XO Cell Plasma streaming om en om, en ik ben zeer content met het resultaat. Xanne is altijd bezig met vernieuwing op het gebied van huidverbetering, anti-aging en voedingsadviezen, en dit vind ik zo fijn aan haar.

- Ramona

Als je eenmaal jane iredale hebt geprobeerd, wil je nooit meer iets anders. Ik ben zelf echt verkocht en ik schaf geen ander soort make-up meer aan. Mijn huid verdraagt dit zó goed!

- Ramona

Xanne is een vakvrouw en weet waar ze het over heeft! Een bijzondere salon, die van alle markten thuis is. Zeker een aanrader!

- Lennard

Ik kom altijd bij Xanne of Aline te knippen. Dat bevalt mij erg goed, anders kwam ik toch niet weer. En ze heeft mij van mijn schilfers op mijn hoofd afgeholpen.

- Lennard

Ik ben sinds een aantal jaren klant bij Xanne. Zowel bij de kapsalon als de schoonheidsbehandelingen. Dit bevalt zeer goed. Xanne luistert goed naar wensen van de klant. En ze knipt natuurlijk goed! Zeer tevreden.

- Ymkje

Xanne’s Beautysalon, de enige salon waar ik vol. zelfvertrouwen weer naar buiten loop als ik er ben geweest.
Xanne luistert, geeft advies wanneer ik daar om vraag en pas als echt duidelijk is wat er moet gebeuren gaat ze aan de slag! Xanne neemt dus echt de tijd in de voorbereiding. Erg prettig! Ze neemt echt de tijd voor mij en zorgt altijd weer voor een top resultaat met de juiste producten, wat er voor zorgt dat ik graag terug kom! Bedankt Xanne.

- Ineke

Al lange tijd zat ik er tegenaan te hikken dat het toch eens tijd werd om met regelmaat een schoonheidsspecialiste te gaan bezoeken. Ik liep tegen de vijftig en mijn huid werd minder en mijn rimpels meer. Ik kon geen salon vinden die bij mij past. De schoonheidsspecialistes zaten zelf vaak onder de make-up en/of ze deden erg gemaakt. Ik voel me daar niet bij thuis. Nu heb ik sinds anderhalf jaar Xanne; wat een verademing. Eerlijk advies, geweldige producten voor thuis, geen opdringerige verkooptrucjes en, niet geheel onbelangrijk, mijn huid is flink opgeknapt. Xanne is heel professioneel en een lieve schat. De behandelingen zijn een feestje!

- Marguérite

VRAAG ONS GRATIS
MAGAZINE AAN!

Heb jij ons eigen magazine al gelezen? Hij
staat boordevol (huid)tips, producten en
ervaringsverhalen. Vraag hem hier gratis aan!