Zuurstof: wat doet het voor de huid?

Zuurstof: wat doet het voor de huid?

BLOG | 16 november 2020

Een zuurstofbehandeling ofwel de OX Synergie is de nieuwste trend op het gebied van rimpelbestrijding. Met een soort ‘druk-injectie’ wordt zuurstof op de huid gespoten. Dit is geheel pijnloos en voelt juist heel prettig aan. De huid wordt diep gereinigd en dode huidcellen en afvalstoffen worden verwijderd. Werkstoffen en zuurstof worden gecombineerd, waarna ze in de dieper gelegen huidlagen van het gezicht komen. Hierdoor krijgt de huid een oppepper. Het resultaat is een jeugdig uiterlijk, een strakkere huid en minder rimpels!

zuurstof

Wat doet OX Synergie met de huid?

Een zuurstofbehandeling brengt de pH-waarde weer terug in balans. Wanneer je veel last hebt van onzuiverheden of droogte, kan de oorzaak bij de pH-waarde liggen.

De pH-waarde, de potentia hydrogenii (lat.) zegt iets over de zuurgraad van ons lichaam. Wanneer deze uit balans is, bijvoorbeeld door hormoonveranderingen (onder meer tijdens de overgang), ontstaat er een cirkel van gevolgen. Andere oorzaken kunnen zijn: voeding, slechte doorbloeding, eczeem, rosacea en allergie.

De gevolgen van een disbalans in de ph-waarde

Doordat de pH-waarde uit balans raakt, wordt het microbioom verzwakt. Het microbioom is de verzameling goede bacteriën die ieder van ons bij zich draagt. Hierdoor krijgen slechte bacteriën de kans om infecties of ontstekingen te veroorzaken.

Daarna wordt het beschermlaagje op onze huid, de hydrolipidenfilm, poreus. Hierdoor verliest de huid vocht, waardoor de huid uitdroogt. Als de huid droog is, veroudert deze ook sneller. Ook veroorzaakt het jeuk, schilfering en irritaties. Omdat het beschermlaagje poreus is geworden, verliest het ook zouten. Deze bevatten mineralen en sporenelementen die de huid nodig heeft om in een goede conditie te blijven.

Het immuunsysteem is inmiddels ook gevoeliger geworden. Omdat de slechte bacteriën de kans hebben gekregen om hun werk te doen en het eigen immuunsysteem zijn werk niet meer kan doen, ontstaan er ontstekingen. Ook rosacea, psoriasis of andere huidaandoeningen steken de kop op, of blijven maar steeds weer terugkomen.

Een vervelende bijkomstigheid is dat wanneer er een open wond(je) op de huid zit, deze niet meer snel herstelt. Normaal gesproken maakt de huid een laagje over de wond. Deze cellen worden epitheelcellen genoemd. Omdat het immuunsysteem is verzwakt, zijn de epitheelcellen van slechte kwaliteit en duurt het lang voordat de huid zich herstelt. Een wondje van een bultje of puistje blijft dus erg lang zichtbaar.

Daarbovenop veroorzaakt een zuurstoftekort minder celenergie, een slechte doorbloeding en een verstoorde opname van voedingsstoffen. De huid ziet er moe, grijs en bleek uit.

Zuurstoftherapie herstelt de PH-waarde

Een aantal voordelen van zuurstoftherapie is dat het microbioom (de verzameling goede bacteriën die ieder van ons bij zich draagt) wordt versterkt, waardoor slechte bacteriën minder snel de kans krijgen om infecties en ontstekingen te veroorzaken. De vernieuwing van de cellen wordt gestimuleerd en het bindweefsel wordt gestabiliseerd. Het vocht in de huid wordt gebonden waardoor de huid er fris en goed gehydrateerd uit ziet en rimpels of droogtelijntjes minder zichtbaar worden.

Met een zuurstofbehandeling worden schadelijke gifstoffen uit de cellen gespoeld, huidirritaties worden verminderd en de elasticiteit van het collageen- en elastine-netwerk wordt versterkt. De vitaliteit van de huid wordt zichtbaar versterkt: de teint wordt veerkrachtiger en gezonder en er ontstaat een roze, gezond blosje.

Hoe gaat een zuurstofbehandeling in zijn werk?

De huid wordt eerst zorgvuldig gereinigd. Na de reiniging wordt de huid gemasseerd, waardoor de doorbloeding op gang komt en de huid wordt geactiveerd. Als volgende stap wordt er een softgel met een pH-waarde van 3,6 of 3,3 op de huid aangebracht. Deze werkt tot in de diepere huidlagen. Vervolgens maakt de schoonheidsspecialiste een serum aan van vitamine A, C, E en jojoba-olie. Dit wordt op de huid ingemasseerd. Samen bevorderen deze stoffen in combinatie met het zuurstof, het vernieuwingsproces van de cellen. Na het aanbrengen van het serum wordt de huid behandeld met dezelfde vitamines en het zuurstof. Deze stap duurt iets minder dan een kwartier. Alle delen van het gezicht worden hierbij behandeld, op de bewegende gedeelten van het oog na.

Het resultaat is direct voelbaar en zichtbaar strakker. Je zult merken dat de huid werkstoffen beter opneemt, rustiger wordt, actiever wordt in de celvernieuwing en dat huidirritaties verminderen. Het huidvolume neemt toe en de teint wordt veerkrachtiger en gezonder. Ook de gevoeligheid van de huid vermindert en het immuunsysteem versterkt. Wanneer het lichaam een optimale zuurstofverhouding heeft, ben je in het bezit van de beste celbescherming. Schoonheid zit hem in de vitaliteit van de cellen.

Kuurplan voor thuis

Om de pH-waarde weer compleet te herstellen, is een kuurplan voor thuis van groot belang. Naast de dagelijkse reiniging bestaat de kuur uit een Vitamin Power Pack in de ochtend en ‘s avonds een Soft Repair Set.  De kuur duurt 6 weken en is een belangrijke aanvulling van het behandelplan.

Plan hier een afspraak voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek met ons.

Deel dit bericht op:

Ook interessant voor jou

’Mijn droge huid is eindelijk verleden tijd’

Louise (32) kampte al lang met een droge huid. Niets hielp, tot ze bij Xanne’s Beautysalon kwam. Lees hier hoe het nu met haar gaat!

Lees verder

Do’s en don’ts rondom een verslapte huid!

Heb jij last van een verslapte huid? Geen zorgen, er zijn mogelijkheden om het te verbeteren. Maar weet wat je wel en niet moet doen! Lees hier alles erover.

Lees verder

jane iredale Foundation test

Vind jij het lastig om een goede foundation te vinden bij jouw huidsoort, huidconditie en huidskleur? Lees meer!

Lees verder

Mesotherapie: dit is wat je moet weten!

Heb jij al gehoord van mesotherapie? Dit is een toegankelijke en innovatieve techniek om huidveroudering te verminderen. Lees meer!

Lees verder

De feiten en fabels over acne op een rij

Acne is een veel voorkomend huidprobleem, waar ook veel informatie over te vinden is. Dit zijn de feiten en fabels op een rijtje!

Lees verder

Xanne’s advies: zo verbeter je beschadigd haar

Weet jij hoe je beschadigd haar kunt herstellen? Xanne geeft je graag advies! In dit blogartikel lees je het complete advies.

Lees verder

Minder haargroei, meer zelfvertrouwen!

Haargroei is natuurlijk, maar soms ook ongewenst. Ook Nina was haar haargroei meer dan zat. De IPL-SHR-behandeling bood uitkomt. Lees meer!

Lees verder

Permanente make-up? Kies verstandig!

Zit jij na te denken om permanente make-up te laten zetten? Deze tips zijn nuttig om een goede keuze te kunnen maken! Lees hier meer.

Lees verder

BIAB of gelpolish: alle misvattingen op een rijtje!

BIAB of gelpolish: weet jij eigenlijk wat hierover waar is? In dit artikel worden alle misvattingen over de behandelingen opgehelderd!

Lees verder

Ervaringen

Mijn huid reageert altijd al erg heftig op producten. Na de eerste Bioface Lifting behandeling moest mijn huid behoorlijk wennen. Maar na advies en het behandelplan van Xanne werd mijn huid steeds rustiger en oogde verzorgde en stralender. Mijn doel..

- Gretha Meibos

Ik zou de Bodyscan aanbevelen bij anderen, want het is een goede check, maar bespreek het goed, want er komt veel informatie op je af. Ik zou over een jaar nog weleens willen kijken hoe het er dan voor staat. Eerst verder rustig herstellen en doorgaan met wat ik al doe.

- Annemarie

In 1 behandeling je haar weg werkt helaas niet zo, maar na een paar IPL-behandelingen met tussenpozen van 6 weken werd het resultaat steeds meer zichtbaar. De donkere haren verdwenen als sneeuw voor de zon en ik had het gewenste resultaat.

- René

Het duurde heel wat behandelingen voordat het effect had en de haren verdwenen, maar het resultaat mag er zijn! Geen huidirritaties meer en bijna geen haartjes meer te zien. Ik zou het iedereen aanraden om op een pijnloze manier van je ongewenste haargroei af te komen. Wat een gemak!

- Franciska

Ik had eerst heel erg last van een soort eczeem op mijn hoofdhuid. Toen heb ik bij Aline een hoofdhuidcontrole gehad met de Mediscope. Het advies gaat dus verder dan alleen in de salon.

- Marjan

Op dit moment doe ik de mesotherapie en XO Cell Plasma streaming om en om, en ik ben zeer content met het resultaat. Xanne is altijd bezig met vernieuwing op het gebied van huidverbetering, anti-aging en voedingsadviezen, en dit vind ik zo fijn aan haar.

- Ramona

Als je eenmaal jane iredale hebt geprobeerd, wil je nooit meer iets anders. Ik ben zelf echt verkocht en ik schaf geen ander soort make-up meer aan. Mijn huid verdraagt dit zó goed!

- Ramona

Xanne is een vakvrouw en weet waar ze het over heeft! Een bijzondere salon, die van alle markten thuis is. Zeker een aanrader!

- Lennard

Ik kom altijd bij Xanne of Aline te knippen. Dat bevalt mij erg goed, anders kwam ik toch niet weer. En ze heeft mij van mijn schilfers op mijn hoofd afgeholpen.

- Lennard

Ik ben sinds een aantal jaren klant bij Xanne. Zowel bij de kapsalon als de schoonheidsbehandelingen. Dit bevalt zeer goed. Xanne luistert goed naar wensen van de klant. En ze knipt natuurlijk goed! Zeer tevreden.

- Ymkje

Xanne’s Beautysalon, de enige salon waar ik vol. zelfvertrouwen weer naar buiten loop als ik er ben geweest.
Xanne luistert, geeft advies wanneer ik daar om vraag en pas als echt duidelijk is wat er moet gebeuren gaat ze aan de slag! Xanne neemt dus echt de tijd in de voorbereiding. Erg prettig! Ze neemt echt de tijd voor mij en zorgt altijd weer voor een top resultaat met de juiste producten, wat er voor zorgt dat ik graag terug kom! Bedankt Xanne.

- Ineke

Al lange tijd zat ik er tegenaan te hikken dat het toch eens tijd werd om met regelmaat een schoonheidsspecialiste te gaan bezoeken. Ik liep tegen de vijftig en mijn huid werd minder en mijn rimpels meer. Ik kon geen salon vinden die bij mij past. De schoonheidsspecialistes zaten zelf vaak onder de make-up en/of ze deden erg gemaakt. Ik voel me daar niet bij thuis. Nu heb ik sinds anderhalf jaar Xanne; wat een verademing. Eerlijk advies, geweldige producten voor thuis, geen opdringerige verkooptrucjes en, niet geheel onbelangrijk, mijn huid is flink opgeknapt. Xanne is heel professioneel en een lieve schat. De behandelingen zijn een feestje!

- Marguérite

VRAAG ONS GRATIS
MAGAZINE AAN!

Heb jij ons eigen magazine al gelezen? Hij
staat boordevol (huid)tips, producten en
ervaringsverhalen. Vraag hem hier gratis aan!