Droge huid

Droge huid

Een droge huid heeft een tekort aan vocht maar ook aan vet. Hierdoor kan je last hebben van de volgende ongemakken:

· een gevoelige huid
· jouw huid voelt gespannen, ongelijkmatig, ruw en rubberachtig aan
· jouw huid ziet er geïrriteerd, schilferig of rood uit
· jouw huid vertoont fijne lijntjes, ook wel droogtelijntjes genoemd

Oorzaken van een droge huid

Huidproblemen kunnen verschillende oorzaken hebben. Met de juiste verzorgingsproducten kan je de klachten vaak heel goed beheersen.

Bij een droge huid wordt de vochtvoorraad niet op pijl gehouden en is er een tekort aan vet. Zonder voldoende huidvetten is de huid gemakkelijk doorlaatbaar voor water en verdampt het vocht in de huid sneller. De vochthuishouding raakt uit balans, de huid droogt uit en gaat droger en droger aanvoelen.

Een zeer droge huid kan het gevolg zijn van erfelijke aanleg of verkeerde verzorging. Wij kunnen jou adviseren welke verzorgingsproducten geschikt zijn voor je specifieke huidtype. Een droge huid kan ook verband houden met eczeem of het gevolg zijn van een virus of bacterie.

Behandeling droge huid

Bij ons in de salon werken we met het merk Deynique. Deynique is een cosmetica merk dat anders werktdan anderen. Veel merken bestrijden de symptomen van een huidprobleem. Deynique pakt de oorzaak aan en stimuleert de huid om zelf weer actief te worden.

Een droge huid geven wij werkstoffen die de huid in eerste instantie net even iets droger maken. Tegelijkertijd geven we de huid enorm veel vocht omdat er een groot tekort aan is. Na enkele weken verandert het huidbeeld en gaat de huid zelf weer over tot actie. De zogenaamde talgfabriek komt weer op gang. Doordat de huid op een natuurlijke manier verbetert, kom je werkelijk en binnen afzienbare tijd van je droge huid af.

Tips

Het is belangrijk om bij een droge huid geen vette crèmes te gebruiken. Dat voelt wel goed maar maakt de huid ontzettend lui. Omdat de huid voldoende krijgt, hoeft deze zelf niet meer actief te zijn. Het gevolg is een sterk verslapte huid terwijl je elke dag jouw gezicht verzorgd.

Probeer bij een (erg) droge huid zon, centrale verwarming en airconditioning zo veel mogelijk te vermijden. Vermijd ook producten zoals zeep die de huid uitdrogen omdat ze letterlijk de huidvetten van je lichaam wegspoelen.

Vermijd veelvuldig douchen als je last hebt van een droge huid. Dit kan jeuk en huidirritatie veroorzaken.

Advies van ons

Om een huidprobleem goed aan te pakken en op te lossen, is de vakkennis van een schoonheidsspecialiste onmisbaar. Daarom zijn wij goed geschoold en kunnen wij de hand van een diagnose een persoonlijk behandelplan voor je opstellen dat echt werkt. Bij het eerste gesprek in onze salon beginnen we daarom met een gratis en vrijblijvend intakegesprek.

De behandelingen bij één van onze schoonheidsspecialistes wordt aangevuld met verzorgingsproducten voor thuis. Juist deze combinatie leidt tot het beste resultaat en zorgt ervoor dat je straks weer een gezonde en soepele huid heeft die lekker aanvoelt.

Andere huidproblemen?

Wij pakken de oorzaken aan van verschillende soorten huidproblemen. Benieuwd naar de behandeling voor, oorzaken van en het advies voor het omgaan met andere huidproblemen? Lees meer over:

Ook interessant voor jou

Slappe huid

Bij een slappe huid is de celdeling erg traag en functioneert deze niet meer optimaal.

Lees verder

Anti-aging

Ouder worden is mooi maar de huidproblemen die dit met zich meebrengt, heb je liever niet.

Lees verder

Couperose

Een couperose huid heeft rode draadjes, streepjes of spinnetjes op de wangen, neus, kin of het voorhoofd.

Lees verder

Pigmentvlekken

Pigmentvlekken ontstaan door beschadiging van de huid. Soms zijn ze genetisch bepaald.

Lees verder

Psoriasis

Psoriasis is een chronische (langdurige) huid- en hoofdhuid ziekte.

Lees verder

Rimpels

Rimpels zijn een natuurlijk verschijnsel bij het verouderen van de huid. Iedereen krijgt er vroeg of laat mee te maken.

Lees verder

Acne

Acne is een vervelende, zichtbare aandoening op het gezicht, de rug en de borst.

Lees verder

Ervaringen

Mijn huid reageert altijd al erg heftig op producten. Na de eerste Bioface Lifting behandeling moest mijn huid behoorlijk wennen. Maar na advies en het behandelplan van Xanne werd mijn huid steeds rustiger en oogde verzorgde en stralender. Mijn doel..

- Gretha Meibos

Ik zou de Bodyscan aanbevelen bij anderen, want het is een goede check, maar bespreek het goed, want er komt veel informatie op je af. Ik zou over een jaar nog weleens willen kijken hoe het er dan voor staat. Eerst verder rustig herstellen en doorgaan met wat ik al doe.

- Annemarie

In 1 behandeling je haar weg werkt helaas niet zo, maar na een paar IPL-behandelingen met tussenpozen van 6 weken werd het resultaat steeds meer zichtbaar. De donkere haren verdwenen als sneeuw voor de zon en ik had het gewenste resultaat.

- René

Het duurde heel wat behandelingen voordat het effect had en de haren verdwenen, maar het resultaat mag er zijn! Geen huidirritaties meer en bijna geen haartjes meer te zien. Ik zou het iedereen aanraden om op een pijnloze manier van je ongewenste haargroei af te komen. Wat een gemak!

- Franciska

Ik had eerst heel erg last van een soort eczeem op mijn hoofdhuid. Toen heb ik bij Aline een hoofdhuidcontrole gehad met de Mediscope. Het advies gaat dus verder dan alleen in de salon.

- Marjan

Op dit moment doe ik de mesotherapie en XO Cell Plasma streaming om en om, en ik ben zeer content met het resultaat. Xanne is altijd bezig met vernieuwing op het gebied van huidverbetering, anti-aging en voedingsadviezen, en dit vind ik zo fijn aan haar.

- Ramona

Als je eenmaal jane iredale hebt geprobeerd, wil je nooit meer iets anders. Ik ben zelf echt verkocht en ik schaf geen ander soort make-up meer aan. Mijn huid verdraagt dit zó goed!

- Ramona

Xanne is een vakvrouw en weet waar ze het over heeft! Een bijzondere salon, die van alle markten thuis is. Zeker een aanrader!

- Lennard

Ik kom altijd bij Xanne of Aline te knippen. Dat bevalt mij erg goed, anders kwam ik toch niet weer. En ze heeft mij van mijn schilfers op mijn hoofd afgeholpen.

- Lennard

Ik ben sinds een aantal jaren klant bij Xanne. Zowel bij de kapsalon als de schoonheidsbehandelingen. Dit bevalt zeer goed. Xanne luistert goed naar wensen van de klant. En ze knipt natuurlijk goed! Zeer tevreden.

- Ymkje

Xanne’s Beautysalon, de enige salon waar ik vol. zelfvertrouwen weer naar buiten loop als ik er ben geweest.
Xanne luistert, geeft advies wanneer ik daar om vraag en pas als echt duidelijk is wat er moet gebeuren gaat ze aan de slag! Xanne neemt dus echt de tijd in de voorbereiding. Erg prettig! Ze neemt echt de tijd voor mij en zorgt altijd weer voor een top resultaat met de juiste producten, wat er voor zorgt dat ik graag terug kom! Bedankt Xanne.

- Ineke

Al lange tijd zat ik er tegenaan te hikken dat het toch eens tijd werd om met regelmaat een schoonheidsspecialiste te gaan bezoeken. Ik liep tegen de vijftig en mijn huid werd minder en mijn rimpels meer. Ik kon geen salon vinden die bij mij past. De schoonheidsspecialistes zaten zelf vaak onder de make-up en/of ze deden erg gemaakt. Ik voel me daar niet bij thuis. Nu heb ik sinds anderhalf jaar Xanne; wat een verademing. Eerlijk advies, geweldige producten voor thuis, geen opdringerige verkooptrucjes en, niet geheel onbelangrijk, mijn huid is flink opgeknapt. Xanne is heel professioneel en een lieve schat. De behandelingen zijn een feestje!

- Marguérite

VRAAG ONS GRATIS
MAGAZINE AAN!

Heb jij ons eigen magazine al gelezen? Hij
staat boordevol (huid)tips, producten en
ervaringsverhalen. Vraag hem hier gratis aan!