Haaruitval door chemotherapie

Haaruitval door chemotherapie

Voor een optimaal resultaat wordt geadviseerd om reeds te starten met Mediceuticals vóór de chemo-behandeling. Je kunt de producten ook gebruiken na de chemo-behandeling, om het haar en de hoofdhuid in optimale conditie te houden. Neem gerust contact met ons op voor persoonlijk advies en begeleiding.

Chemotherapie

Afhankelijk van de chemotherapie (cytostatica) kan het haar uitvallen, er is dus niet altijd sprake van haaruitval bij chemotherapie. Haaruitval treedt meestal op twee tot drie weken na de eerste behandeling. De medicijnen die gebruikt worden tijdens de behandeling vallen alle snelgroeiende cellen aan in het lichaam, dit betekent dus ook dat de gezonde cellen worden aangetast. Naast het beenmerg is het haar het snelst groeiende weefsel in het lichaam, de haarfollikels nemen de giftige stoffen van de medicijnen op en vallen hierdoor stil waardoor het haar uitvalt. Door chemotherapie wordt de hoofdhuid gevoeliger voor invloeden van buitenaf, zoals kou en warmte. Hiernaast wordt de hoofdhuid droger en er kan hierdoor schilfering ontstaan. Haarverlies door chemotherapie is tijdelijk, na de kuur duurt het enkele weken voordat het haar weer begint te groeien. Het haarzakje heeft tijd nodig om te herstellen voordat het weer gezond haar kan produceren. Aanvankelijk zal het haar dunner zijn en anders van structuur. Zo kan iemand met krullen na de kuur stijl haar krijgen, en omgekeerd.

Tips

Hierbij nog enkele tips:

  • Verzorg je hoofdhuid dagelijks.
  • Gebruik tijdens deze periode een zijden/satijnen kussensloop.
  • Wees voorzichtig met jouw hoofdhuid in het directe zonlicht, door de chemotherapie kan je hoofdhuid gevoeliger zijn.
  • Laat je haarwerk (pruik) aanmeten bij een erkende haarwerkspecialist voor vakkundige begeleiding en professioneel advies.

Behandeling bij chemotherapie

Bij ons nemen we tijdens een gratis en vrijblijvend intakegesprek extra tijd voor iemand die chemotherapie ondergaat. Omdat we een combinatiebedrijf hebben kunnen we rustig privé gaan zitten, i.p.v. in de kapsalon. We geven graag advies hoe je de hoofdhuid en het haar zo gezond en optimaal mogelijk kan houden en hoe je ervoor kan zorgen dat de haren weer  zo normaal mogelijk terug groeien.

Xanne’s Beautysalon

Wij zijn onderscheidend op het gebied van haar-en hoofdhuidproblematiek. Wij beschikken over een Mediscope, waarmee we de hoofdhuid en haarwortels 400x kunnen vergroten.

De kracht van onze salon is de kennis die wij bezitten over de oorzaken van haaruitval. Tijdens ons gratis en vrijblijvend intakegesprek stellen we dan ook de juiste vragen. Aan de hand hiervan gaan we bekijken of er wellicht een bodyscan nodig is, om problemen vanaf de binnenkant aan te kunnen pakken, of we gaan een behandelplan voor thuis opstellen.

Andere hoofdhuidproblemen?

Wij pakken de oorzaak aan van verschillende hoofdhuidproblemen. Benieuwd naar de behandeling voor, oorzaken van en het advies voor het omgaan met andere hoofdhuidproblemen? Lees hier meer over:

Ook interessant voor jou

Haaruitval bij vrouwen

De identiteit van een vrouw is vaak afhankelijk van haar kapsel.

Lees verder

Haaruitval bij mannen

Bij mannen kunnen er verschillende redenen zijn voor haarverlies.

Lees verder

Alopecia

Alopecia begint meestal met haaruitval op het hoofd, dat zich kan uitbreiden over de rest van het lichaam.

Lees verder

Beschadigd haar

Heb je problemen met dunner wordend haar? Merk je dat je haar steeds meer uitvalt?

Lees verder

Droge, rode en/of geïrriteerde hoofdhuid

Vette hoofdhuid, gekenmerkt door een toestand van overactieve talgklieren.

Lees verder

Vette hoofdhuid

Vette hoofdhuid, gekenmerkt door een toestand van overactieve talgklieren.

Lees verder

Psoriasis

Psoriasis is een chronische (langdurige) huid- en hoofdhuid ziekte.

Lees verder

Eczeem

Eczeem ontstaat als het milieu op de hoofdhuid geïrriteerd raakt en met een ontsteking reageert.

Lees verder

Roos

Roos is de hyperproductie van huidcellen vaak gelinkt aan P. Ovale Fungus.

Lees verder

Ervaringen

Mijn huid reageert altijd al erg heftig op producten. Na de eerste Bioface Lifting behandeling moest mijn huid behoorlijk wennen. Maar na advies en het behandelplan van Xanne werd mijn huid steeds rustiger en oogde verzorgde en stralender. Mijn doel..

- Gretha Meibos

Ik zou de Bodyscan aanbevelen bij anderen, want het is een goede check, maar bespreek het goed, want er komt veel informatie op je af. Ik zou over een jaar nog weleens willen kijken hoe het er dan voor staat. Eerst verder rustig herstellen en doorgaan met wat ik al doe.

- Annemarie

In 1 behandeling je haar weg werkt helaas niet zo, maar na een paar IPL-behandelingen met tussenpozen van 6 weken werd het resultaat steeds meer zichtbaar. De donkere haren verdwenen als sneeuw voor de zon en ik had het gewenste resultaat.

- René

Het duurde heel wat behandelingen voordat het effect had en de haren verdwenen, maar het resultaat mag er zijn! Geen huidirritaties meer en bijna geen haartjes meer te zien. Ik zou het iedereen aanraden om op een pijnloze manier van je ongewenste haargroei af te komen. Wat een gemak!

- Franciska

Ik had eerst heel erg last van een soort eczeem op mijn hoofdhuid. Toen heb ik bij Aline een hoofdhuidcontrole gehad met de Mediscope. Het advies gaat dus verder dan alleen in de salon.

- Marjan

Op dit moment doe ik de mesotherapie en XO Cell Plasma streaming om en om, en ik ben zeer content met het resultaat. Xanne is altijd bezig met vernieuwing op het gebied van huidverbetering, anti-aging en voedingsadviezen, en dit vind ik zo fijn aan haar.

- Ramona

Als je eenmaal jane iredale hebt geprobeerd, wil je nooit meer iets anders. Ik ben zelf echt verkocht en ik schaf geen ander soort make-up meer aan. Mijn huid verdraagt dit zó goed!

- Ramona

Xanne is een vakvrouw en weet waar ze het over heeft! Een bijzondere salon, die van alle markten thuis is. Zeker een aanrader!

- Lennard

Ik kom altijd bij Xanne of Aline te knippen. Dat bevalt mij erg goed, anders kwam ik toch niet weer. En ze heeft mij van mijn schilfers op mijn hoofd afgeholpen.

- Lennard

Ik ben sinds een aantal jaren klant bij Xanne. Zowel bij de kapsalon als de schoonheidsbehandelingen. Dit bevalt zeer goed. Xanne luistert goed naar wensen van de klant. En ze knipt natuurlijk goed! Zeer tevreden.

- Ymkje

Xanne’s Beautysalon, de enige salon waar ik vol. zelfvertrouwen weer naar buiten loop als ik er ben geweest.
Xanne luistert, geeft advies wanneer ik daar om vraag en pas als echt duidelijk is wat er moet gebeuren gaat ze aan de slag! Xanne neemt dus echt de tijd in de voorbereiding. Erg prettig! Ze neemt echt de tijd voor mij en zorgt altijd weer voor een top resultaat met de juiste producten, wat er voor zorgt dat ik graag terug kom! Bedankt Xanne.

- Ineke

Al lange tijd zat ik er tegenaan te hikken dat het toch eens tijd werd om met regelmaat een schoonheidsspecialiste te gaan bezoeken. Ik liep tegen de vijftig en mijn huid werd minder en mijn rimpels meer. Ik kon geen salon vinden die bij mij past. De schoonheidsspecialistes zaten zelf vaak onder de make-up en/of ze deden erg gemaakt. Ik voel me daar niet bij thuis. Nu heb ik sinds anderhalf jaar Xanne; wat een verademing. Eerlijk advies, geweldige producten voor thuis, geen opdringerige verkooptrucjes en, niet geheel onbelangrijk, mijn huid is flink opgeknapt. Xanne is heel professioneel en een lieve schat. De behandelingen zijn een feestje!

- Marguérite

VRAAG ONS GRATIS
MAGAZINE AAN!

Heb jij ons eigen magazine al gelezen? Hij
staat boordevol (huid)tips, producten en
ervaringsverhalen. Vraag hem hier gratis aan!