Pigmentvlekken

Pigmentvlekken

Pigment geeft kleur aan de huid en beschermt de huid tegen UV stralen. Wanneer pigmentcellen in de war raken, maken ze teveel pigment aan. Er ontstaan plaatselijke ophopingen die zichtbaar worden als donkere vlekjes op de huid. Dit noemen we pigmentvlekken.

Pigmentvlekken soorten

Er zijn verschillende soorten pigmentvlekken. De meest bekende zijn ouderdomsvlekken en een zwangerschapsmasker. Ouderdomsvlekken komen veel voor. De meeste mensen vanaf middelbare leeftijd hebben er wel op hun handen of gezicht.

Een zwangerschapsmasker wordt veroorzaakt door zwangerschapshormonen. Deze pigmentvlekken bevinden zich meestal op het voorhoofd, de wangen en rond de mond. Meestal verdwijnen ze vanzelf na de bevalling. Dit gaat wel geleidelijk en kan enige tijd duren.

Oorzaak pigmentvlekken

Pigmentvlekken ontstaan door beschadiging van de huid. Soms zijn ze genetisch bepaald. Als de aandoening niet erfelijk is, kan de huidlaag waarin de pigmentcellen zich bevinden beschadigd zijn geraakt door onder meer:

  • te lang in de zon liggen
  • overmatig gebruik van de zonnebank
  • het uitdrukken van puistjes
  • huidirritaties door verkeerde huidproducten
  • hormonale schommelingen (huidveroudering, zwangerschap of de anticonceptiepil)

Behandeling pigmentvlekken

Pigmentvlekken verwijderen op een natuurlijke manier is vrij lastig. In sommige gevallen verdwijnen ze vanzelf. Tijdens een gratis en vrijblijvend intakegesprek kunnen we bekijken wat de toestand van de pigmentvlekken is en wat voor resultaat we kunnen verwachten.

Daarnaast hebben we 2 maal per jaar iemand in de salon met een huidtestapparaat, waarmee we in de diepte kunnen zien hoe de pigmentvlek eruit ziet.

Xanne’s Beautysalon

Bij ons mag je rekenen op kwaliteit. Dankzij doorlopende scholing en training zijn onze specialistes altijd op de hoogte van de nieuwste producten en technieken op het gebied van huidverbetering en anti-aging.

De kracht van onze salon zit in de combinatie van behandelingen bij ons en verzorgingsproducten voor thuis. Deze methode heeft een zogenaamde synergetische werking: samen doen ze meer dan afzonderlijk.

Ben je benieuwd wat wij voor jouw huid kunnen betekenen? Neem dan berust contact op en maak een afspraak voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek. Aan de hand van een huidanalyse en jouw wensen en doelen, krijg je een behandelplan op maat.

Tips

Omdat pigmentvlekken verwijderen geen gemakkelijke taak is, is voorkomen beter dan genezen! Hier geven we een aantal tips:

Een zonnebrandcrème gebruiken met een hoge beschermingsfactor werkt preventief en voorkomt dat de pigmentvlekken erger worden. Ook in de lente, herfst en winter is de UV straling van de zon sterker en schadelijker dan je denkt. Gebruik van een zonnebank verhoogt de kans op pigmentvlekken. Het is niet verstandig om met sterk geparfumeerde huidproducten de zon in te gaan. Sommige bestanddelen van parfum kunnen irritatie veroorzaken waardoor pigmentvlekken kunnen ontstaan.

Andere huidproblemen?

Xanne’s Beautysalon biedt naast oplossingen voor pigmentvlekken ook oplossingen voor andere huidproblemen. Bekijk ook:

Ook interessant voor jou

Slappe huid

Bij een slappe huid is de celdeling erg traag en functioneert deze niet meer optimaal.

Lees verder

Anti-aging

Ouder worden is mooi maar de huidproblemen die dit met zich meebrengt, heb je liever niet.

Lees verder

Couperose

Een couperose huid heeft rode draadjes, streepjes of spinnetjes op de wangen, neus, kin of het voorhoofd.

Lees verder

Psoriasis

Psoriasis is een chronische (langdurige) huid- en hoofdhuid ziekte.

Lees verder

Rimpels

Rimpels zijn een natuurlijk verschijnsel bij het verouderen van de huid. Iedereen krijgt er vroeg of laat mee te maken.

Lees verder

Droge huid

Bij een droge huid wordt de vochtvoorraad niet op pijl gehouden en is er een tekort aan vet.

Lees verder

Acne

Acne is een vervelende, zichtbare aandoening op het gezicht, de rug en de borst.

Lees verder

Ervaringen

Mijn huid reageert altijd al erg heftig op producten. Na de eerste Bioface Lifting behandeling moest mijn huid behoorlijk wennen. Maar na advies en het behandelplan van Xanne werd mijn huid steeds rustiger en oogde verzorgde en stralender. Mijn doel..

- Gretha Meibos

Ik zou de Bodyscan aanbevelen bij anderen, want het is een goede check, maar bespreek het goed, want er komt veel informatie op je af. Ik zou over een jaar nog weleens willen kijken hoe het er dan voor staat. Eerst verder rustig herstellen en doorgaan met wat ik al doe.

- Annemarie

In 1 behandeling je haar weg werkt helaas niet zo, maar na een paar IPL-behandelingen met tussenpozen van 6 weken werd het resultaat steeds meer zichtbaar. De donkere haren verdwenen als sneeuw voor de zon en ik had het gewenste resultaat.

- René

Het duurde heel wat behandelingen voordat het effect had en de haren verdwenen, maar het resultaat mag er zijn! Geen huidirritaties meer en bijna geen haartjes meer te zien. Ik zou het iedereen aanraden om op een pijnloze manier van je ongewenste haargroei af te komen. Wat een gemak!

- Franciska

Ik had eerst heel erg last van een soort eczeem op mijn hoofdhuid. Toen heb ik bij Aline een hoofdhuidcontrole gehad met de Mediscope. Het advies gaat dus verder dan alleen in de salon.

- Marjan

Op dit moment doe ik de mesotherapie en XO Cell Plasma streaming om en om, en ik ben zeer content met het resultaat. Xanne is altijd bezig met vernieuwing op het gebied van huidverbetering, anti-aging en voedingsadviezen, en dit vind ik zo fijn aan haar.

- Ramona

Als je eenmaal jane iredale hebt geprobeerd, wil je nooit meer iets anders. Ik ben zelf echt verkocht en ik schaf geen ander soort make-up meer aan. Mijn huid verdraagt dit zó goed!

- Ramona

Xanne is een vakvrouw en weet waar ze het over heeft! Een bijzondere salon, die van alle markten thuis is. Zeker een aanrader!

- Lennard

Ik kom altijd bij Xanne of Aline te knippen. Dat bevalt mij erg goed, anders kwam ik toch niet weer. En ze heeft mij van mijn schilfers op mijn hoofd afgeholpen.

- Lennard

Ik ben sinds een aantal jaren klant bij Xanne. Zowel bij de kapsalon als de schoonheidsbehandelingen. Dit bevalt zeer goed. Xanne luistert goed naar wensen van de klant. En ze knipt natuurlijk goed! Zeer tevreden.

- Ymkje

Xanne’s Beautysalon, de enige salon waar ik vol. zelfvertrouwen weer naar buiten loop als ik er ben geweest.
Xanne luistert, geeft advies wanneer ik daar om vraag en pas als echt duidelijk is wat er moet gebeuren gaat ze aan de slag! Xanne neemt dus echt de tijd in de voorbereiding. Erg prettig! Ze neemt echt de tijd voor mij en zorgt altijd weer voor een top resultaat met de juiste producten, wat er voor zorgt dat ik graag terug kom! Bedankt Xanne.

- Ineke

Al lange tijd zat ik er tegenaan te hikken dat het toch eens tijd werd om met regelmaat een schoonheidsspecialiste te gaan bezoeken. Ik liep tegen de vijftig en mijn huid werd minder en mijn rimpels meer. Ik kon geen salon vinden die bij mij past. De schoonheidsspecialistes zaten zelf vaak onder de make-up en/of ze deden erg gemaakt. Ik voel me daar niet bij thuis. Nu heb ik sinds anderhalf jaar Xanne; wat een verademing. Eerlijk advies, geweldige producten voor thuis, geen opdringerige verkooptrucjes en, niet geheel onbelangrijk, mijn huid is flink opgeknapt. Xanne is heel professioneel en een lieve schat. De behandelingen zijn een feestje!

- Marguérite

VRAAG ONS GRATIS
MAGAZINE AAN!

Heb jij ons eigen magazine al gelezen? Hij
staat boordevol (huid)tips, producten en
ervaringsverhalen. Vraag hem hier gratis aan!