Slappe huid

Slappe huid

Bij een slappe huid is de celdeling erg traag en functioneert deze niet meer optimaal. Tegelijkertijd is er sprake van afbraak van de collageenvezels, een belangrijk onderdeel van onze huid dat dient als een soort lijm die het weefsel bij elkaar houdt. Ook spieren spelen een rol bij een slappe huid. Een gezicht heeft platte (mimische) spieren die in volume afnemen naarmate je ouder wordt. Rimpels en een slappe huid zijn het gevolg.

Heb je last van rimpels of een slappe huid en wil je er weer jonger en frisser uitzien? Neem dan gerust contact op met ons. Met de juiste anti-aging behandelingen en producten ziet je huid er over 5 jaar jonger uit dan vandaag!

Behandeling slappe huid

De platte spieren in het gezicht kunt je activeren door thuis dagelijks oefeningen te doen. Hierdoor worden ze voller en worden rimpels op een natuurlijke wijze opgevuld. Tevens wordt de huid steviger.

Voor een echt effectieve aanpak van een slappe huid kun je terecht bij ons in de salon. Hier hebben we verschillende gespecialiseerde behandelingen die het probleem van de slappe huid op een natuurlijke manier opvangen.

Myo behandelingen zijn een soort bodybuilding voor de gezichtsspieren. Met behulp van twee elektroden en repeterende elektronische impulsen worden de ongetrainde spieren aangespoord om samen te knijpen (contractie). Hierdoor wordt de dunne platte spier voller en de slappe huid steviger.

Een andere behandeling bij een slappe huid en huidveroudering is XO CELL Plasma streaming. Met behulp van plasma energie wordt warmte geproduceerd die diep in de huid doordringt. De huidcellen worden gereset en de huid gaat weer meer collageen aanmaken.

Oorzaken slappe huid

Het verouderen van je huid is een natuurlijk proces en zorgt voor een slappe huid en rimpels. Hoe snel een proces van huidveroudering gaat, hangt af van verschillende factoren. Erfelijkheid en leeftijd spelen een rol maar ook zaken als zon, luchtvervuiling, stress, alcohol, roken en slechte eetgewoonten hebben invloed.

Bij iemand van 20 jaar is de productie van talg, collageen en elastine optimaal. De huid is gaaf en mooi en van een slappe huid is nog absoluut geen sprake. Tot je 30 bent, vernieuwt de huid zich elke maand. Na deze leeftijd vertraagt dit proces en vermindert de stevigheid van het onderhuids bindweefsel. De huid wordt iets slapper en de eerste rimpels in je gezicht worden zichtbaar.

Na de 40 vermindert de celactiviteit en collageenproductie verder. Ook het bindweefsel verliest aan stevigheid. Omdat de huidcellen minder goed in staat zijn om vocht vast te houden, raakt de huid volume kwijt. In deze leeftijdsfase kun je last krijgen van een zichtbaar slappe huid en ontstaan diepere rimpels en lijnen.

Het verouderingsproces van onze huid blijft doorgaan naarmate de jaren verstrijken. Dat is een weinig vrolijk vooruitzicht. Gelukkig kunnen wij dit proces sterk vertragen of tijdelijk stop zetten!

Tips

Een gezond en gevarieerd voedingspatroon helpt om het proces van huidverslapping te vertragen. Een dagelijks dieet moet voldoende koolhydraten, eiwitten, vetten en water bevatten. Suiker staat erom bekend dat het collageen afbreekt. Beperk daarom de inname van suiker zo veel mogelijk. In veel producten zitten verborgen suikers, lees daarom de ingrediënten op de verpakking. Bescherm je huid altijd met een antizonnebrand crème. Ook in de winter.

Advies van Xanne’s Beautysalon

Voor een slappe huid en andere huidproblemen kun je terecht bij ons. Eén van onze schoonheidsspecialistes adviseert je graag welke behandelingen en producten voor jou het meest effectief zijn. Je krijgt altijd een persoonlijk behandelplan op maat, afgestemd op jouw wensen en huidconditie.

Bij Xanne’s Beautysalon mag je rekenen op kwaliteit. Dankzij doorlopende scholing en training zijn de specialistes altijd op de hoogte van de nieuwste producten en technieken op het gebied van anti-aging. Wij leggen vandaag het fundament voor morgen: een stevige en gezonde huid!

Andere huidproblemen?

Wij pakken de oorzaken aan van verschillende soorten huidproblemen. Benieuwd naar de behandeling voor, oorzaken van en het advies voor het omgaan met andere huidproblemen? Lees meer over:

Ook interessant voor jou

Anti-aging

Ouder worden is mooi maar de huidproblemen die dit met zich meebrengt, heb je liever niet.

Lees verder

Couperose

Een couperose huid heeft rode draadjes, streepjes of spinnetjes op de wangen, neus, kin of het voorhoofd.

Lees verder

Pigmentvlekken

Pigmentvlekken ontstaan door beschadiging van de huid. Soms zijn ze genetisch bepaald.

Lees verder

Psoriasis

Psoriasis is een chronische (langdurige) huid- en hoofdhuid ziekte.

Lees verder

Rimpels

Rimpels zijn een natuurlijk verschijnsel bij het verouderen van de huid. Iedereen krijgt er vroeg of laat mee te maken.

Lees verder

Droge huid

Bij een droge huid wordt de vochtvoorraad niet op pijl gehouden en is er een tekort aan vet.

Lees verder

Acne

Acne is een vervelende, zichtbare aandoening op het gezicht, de rug en de borst.

Lees verder

Ervaringen

Mijn huid reageert altijd al erg heftig op producten. Na de eerste Bioface Lifting behandeling moest mijn huid behoorlijk wennen. Maar na advies en het behandelplan van Xanne werd mijn huid steeds rustiger en oogde verzorgde en stralender. Mijn doel..

- Gretha Meibos

Ik zou de Bodyscan aanbevelen bij anderen, want het is een goede check, maar bespreek het goed, want er komt veel informatie op je af. Ik zou over een jaar nog weleens willen kijken hoe het er dan voor staat. Eerst verder rustig herstellen en doorgaan met wat ik al doe.

- Annemarie

In 1 behandeling je haar weg werkt helaas niet zo, maar na een paar IPL-behandelingen met tussenpozen van 6 weken werd het resultaat steeds meer zichtbaar. De donkere haren verdwenen als sneeuw voor de zon en ik had het gewenste resultaat.

- René

Het duurde heel wat behandelingen voordat het effect had en de haren verdwenen, maar het resultaat mag er zijn! Geen huidirritaties meer en bijna geen haartjes meer te zien. Ik zou het iedereen aanraden om op een pijnloze manier van je ongewenste haargroei af te komen. Wat een gemak!

- Franciska

Ik had eerst heel erg last van een soort eczeem op mijn hoofdhuid. Toen heb ik bij Aline een hoofdhuidcontrole gehad met de Mediscope. Het advies gaat dus verder dan alleen in de salon.

- Marjan

Op dit moment doe ik de mesotherapie en XO Cell Plasma streaming om en om, en ik ben zeer content met het resultaat. Xanne is altijd bezig met vernieuwing op het gebied van huidverbetering, anti-aging en voedingsadviezen, en dit vind ik zo fijn aan haar.

- Ramona

Als je eenmaal jane iredale hebt geprobeerd, wil je nooit meer iets anders. Ik ben zelf echt verkocht en ik schaf geen ander soort make-up meer aan. Mijn huid verdraagt dit zó goed!

- Ramona

Xanne is een vakvrouw en weet waar ze het over heeft! Een bijzondere salon, die van alle markten thuis is. Zeker een aanrader!

- Lennard

Ik kom altijd bij Xanne of Aline te knippen. Dat bevalt mij erg goed, anders kwam ik toch niet weer. En ze heeft mij van mijn schilfers op mijn hoofd afgeholpen.

- Lennard

Ik ben sinds een aantal jaren klant bij Xanne. Zowel bij de kapsalon als de schoonheidsbehandelingen. Dit bevalt zeer goed. Xanne luistert goed naar wensen van de klant. En ze knipt natuurlijk goed! Zeer tevreden.

- Ymkje

Xanne’s Beautysalon, de enige salon waar ik vol. zelfvertrouwen weer naar buiten loop als ik er ben geweest.
Xanne luistert, geeft advies wanneer ik daar om vraag en pas als echt duidelijk is wat er moet gebeuren gaat ze aan de slag! Xanne neemt dus echt de tijd in de voorbereiding. Erg prettig! Ze neemt echt de tijd voor mij en zorgt altijd weer voor een top resultaat met de juiste producten, wat er voor zorgt dat ik graag terug kom! Bedankt Xanne.

- Ineke

Al lange tijd zat ik er tegenaan te hikken dat het toch eens tijd werd om met regelmaat een schoonheidsspecialiste te gaan bezoeken. Ik liep tegen de vijftig en mijn huid werd minder en mijn rimpels meer. Ik kon geen salon vinden die bij mij past. De schoonheidsspecialistes zaten zelf vaak onder de make-up en/of ze deden erg gemaakt. Ik voel me daar niet bij thuis. Nu heb ik sinds anderhalf jaar Xanne; wat een verademing. Eerlijk advies, geweldige producten voor thuis, geen opdringerige verkooptrucjes en, niet geheel onbelangrijk, mijn huid is flink opgeknapt. Xanne is heel professioneel en een lieve schat. De behandelingen zijn een feestje!

- Marguérite

VRAAG ONS GRATIS
MAGAZINE AAN!

Heb jij ons eigen magazine al gelezen? Hij
staat boordevol (huid)tips, producten en
ervaringsverhalen. Vraag hem hier gratis aan!